Hämtar även ytterligare ett spel från lördagens Premier League-utbud där jag nu siktar in mig på det som komma skall på Etihad Stadium där toppen tar emot botten. Manchester City jagar vidare mot ett Hull som krigar för kontraktet, och även om hemmalaget inte har visat upp något speciellt på slutet så är motståndet desto svagare på den fronten. Slagläge för City.

  • Match: Manchester City – Hull
  • Spel: Manchester City -2 (asian)
  • Odds: 2,075 @ Bet365
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00 7/2

Manchester City hade kort efter nyårsskiftet vunnit 11 av 12 tävlingsmatcher inför bortamötet med Everton i ligaspelet. Sedan dess har man inte kunnat hämta ut mer än två poäng från sina 3 senaste ligamatcher, samt ramlat ur FA-cupenMiddlesbroughs (Championship) bekostnad, så rent resultatmässigt befinner man sig i en negativ trend. Ett oavgjort resultat i seriefinalen borta mot Chelsea under föregående helg innebär att man alltjämt har 5 poäng att hämta in och därmed så har man inte råd att tappa mer under den avslutande tredjedelen av säsongen. Under den vinnande perioden hade man börjat få igång målproduktionen, där resultaten var mer blandade under säsongsinledningen, och man kan nog kräva ännu mer än det som har visats upp på slutet där jag nog anser att man har grundkapacitet för det. Bortser man från avsaknaden av den ordinarie spelmotorn så har man nu samtliga poängspelare tillgängliga för spel där Sergio Aguero, med en skadefrånvaro strax innan årsskiftet nu kan ha fått de matcherna som har behövts för att komma igång. Idag går man upp mot ett motstånd där man kan få en hel del speltid på offensiv planhalva och därmed får det som en lämplig uppgift om man vill få igång målskyttet. Trots att man kanske inte har fått ut maximalt framåt, framförallt här hemma på Eastlands där man stundtals var direkt skoningslöst under fjolåret, så snittar man ändå 2 mål/ligamatch. Ett godkänt facit och noterbart att en kraftig majoritet av hemmamatcherna som kvarstår är mot lag i den undre halvan av tabellen.

Hemmalaget har numera en trupp som är fullt frisk, däremot saknas alltjämt Yaya Touré samt nyförvärvet Wilfried Bony då båda deltar i de afrikanska mästerskapen med sitt Elfenbenskusten som har gått till final.

mancity_200x200hull_200x200

Hull var, sett till poängskörden, ett av de absolut svagaste Premier League-lagen under föregående kalenderår och inledningen av 2015 har inte heller varit särskilt lovande. Förlusten i hemmamötet med Newcastle innebär att man nu har förlorat 19 av de 33 senaste ligamatcherna som har spelats och Mike Phelans intåg i ledarstaben kan även innebär att Steve Bruce nu sitter något löst på managerposten. Tigers har nu förlorat 6 av de 8 senaste ligamatcherna man har spelat och det som är något skrämmande, om man räknar in att man redan placerar sig strax under nedflyttningsstrecket, är att om man skulle bortse från en bortamatch mot Chelsea så har spelschemat varit fullt överkomligt. Ytterligare en negativ punkt att bära med sig är de enorma svårigheterna man har i anfallsväg där man har nollats i 8 av de 10 senaste tävlingsmatcherna man har spelat, vilket är oerhört svagt. Man valde att i princip inte värva något under januari-fönstret, vilket kanske inte var helt fel om man ser till vilka misslyckanden en stor majoritet av sommarens köp var där knappt någon har tagit en ordinarie startplats, undantaget en skadad Diamé som var en av få spelartyper som kunde bryta mönstret. Man har ett något för långsamt lag, och även om det finns en del fysik så saknar man kreativitet där man har svårt att etablera ett spel på motståndarnas planhalva, något man borde få ännu mindre utrymme till här. Räknar man in dessa svårigheter så har man nu alltså dubbla 3-0 förluster mot Newcastle och West Ham innan dess och nu väntar nog en ännu tuffare uppgift.

Bortalaget mest noterbara avbräck är James Chester i mittlåset samt Mohamed Diamé. Även Liam Rosenior och långtidsskadade Robert Snodgrass stryks sedan tidigare. Frågetecken på Nikica Jelavic som kommer testas under dagen.


Med tanke på vilka enorma svårigheter bortalaget har framåt, så väljer jag bort överspelet (City över 2,5 mål) på hemmalaget till ett aningen lägre odds. Testar en insats under medel på Manchester City med ett asian handicap på -2. Det innebär att hemmalaget måste vinna med minst 3 måls marginal med hela insatsen åter om segermarginalen landar på 2 bollar.

/Puyol