Helgen är äntligen här och en ny, spännande Premier League-omgång är att vänta innan vi tar ett kortare landslagsuppehåll. Lördagen bjuder på 6 matcher, en rad riktigt svårtippade sådana, men så även en riktigt stor favorit i vårt bidrag för dagen. Titelaspiranten Manchester City tar sig an nykomlingen Hull i något som kan utvecklas till en ensidig affär.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester City – Hull
  • Spel: Manchester City över 2,5 mål
  • Odds: 1,85 @ Unibet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 13.45 31/8

Manchester City, som tillhör en av tre guldkandidater, inledde alldeles briljant med en överkörning (Newcastle) för att sedan ta ett kliv tillbaka senast (Cardiff). En uppvisning i lysande anfallsspel följdes upp av ett par svaga markeringar och mindre stabilt målvaktsspel på fasta situationer, en besvikelse efter den fantastiska premiären, dock med ett bra läge att studsa tillbaka omgående.

Nykomlingen Hull startade säsongen med en programenlig förlust borta mot ett alldeles för vasst Chelsea, desto starkare var den senaste prestationen där man slog ett svårspelat Norwich med en man mindre i strax över en timmes spel. Steve Bruce, som nu basar över sin fjärde klubb i Premier League, har inte direkt kunnat spendera samma pengar som motståndet och står nu inför en väldigt tuff uppgift även med fullt manskap på banan.

Manchester City kommer till spel utan Vincent Kompany som skadade ljumsken i premiären. Micah Richards, som har ryktats bort, är otillgänglig sedan tidigare. Hull har anfallaren Yannick Sagbo avstängd efter att ha dragit på sig ett rött kort senast. Frågetecken Abdoulaye Faye och Stephen Quinn.

top

Jag väljer att spela på Manchester Citys anfallsspel. Förtroendet över spelet i sin helhet blir något lägre med en frånvarande lagkapten Kompany, ett avbräck i defensiven, där alternativen känns något tunna i mittlåset. Tror dock att nye señor Pellegrini, att jämföra med föregångaren, kan få ut ännu mer av lagets offensiva pjäser där man var våldsamt bra hemma på Etihad under mästarsäsongen 11/12 med i snitt 2,9 mål/match. Man stod inte för någon större insats och prestation senast, men likväl skapar man mycket framåt där 20 avslut under premiären följdes upp med 16 senast. Mot dagens motstånd bör man kunna toppa de siffrorna, och med en förlust bakom sig tror jag inte man slår av på takten när man väl hittar rytmen. Ett redan vasst material har spetsats till ytterligare i positionerna längst fram i banan där man har alla ingredienser för att kunna gå hela vägen.

För Hulls del visste man på förhand om att man hade ett tufft inledande spelschema och troligtvis var 3 poäng, där man är redan nu, efter lika många matcher något man på förhand kunde se som ett fullt godkänt resultat. Kanske något som kan spela in när man väl hamnar i underläge här, där jag anser att man bör få minst lika stora problem som man hade med Chelsea i premiären där siffrorna kunde ha blivit större än 2-0, men med ett motstånd som valde att slå vakt om sin ledning efter 45 minuter och spara sig inför en kommande veckomatch. Man har fått in ett par duktiga bollvinnare centralt i Tottenham-förvärven (Huddlestone/Livermore) men tror att man kommer stöta på desto större bekymmer via kanterna där Elmohamady och Figueroa (bekant från tiden i Wigan) troligtvis kommer husera på respektive ytterbacksplats. Pjäser som inte känns alltför bekväma när större delen av spelet kommer äga rum runt omkring deras straffområde.


Jag hade troligtvis varit mer försiktig om det här hade varit en trött tillställning strax innan eller efter en tyngre uppgift, det här är dock en match hemmalaget ska vinna och den spontana känslan är att det kan bli rejält när man väl ska slå ifrån sig förra helgens missräkning. Manchester City att stå för 3 mål eller fler.

Ett sidospel med en låg insats på en individuell prestation och det två gånger om:
Edin Dzeko över 1,5 mål 6,20 (Betsson) 1/10 units
Tror att det här kan bli bosnierns match. Ryktades bort under sommaren, men har lovats en bra roll av den nye managern. Stod för ett mål senast och var inblandad i mycket i premiären. Har stora förväntningar på Silva/Navas och deras kantspel till den här matchen, där ett antal bollar kommer skickas in på den gängliga strikern inne i boxen. Insatsen tillbaka ifall spelaren inte kommer till start.

/Puyol