Drygt en månad senare, första Premier League-matchen på Eastlands för ett hemmastarkt Manchester City som är tillbaka på Etihad Stadium, nu mot ett vilt kämpande Fulham i botten av tabellen. Det ska skilja en del i kvalitet och grundkapacitet i en match som hemmalaget bör vinna, tror dock inte att siffrorna behöver bli särskilt extrema och att ”The Cottagers” kan undvika ett större nederlag.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester City – Fulham
  • Spel: Fulham +2,5
  • Odds: 1,74 @ Ladbrokes
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00 22/3

Manchester City innehar i nuläget den sista Champions League-platsen, man kan dock alltjämt sikta betydligt högre än så i och med att man med 3 matcher mindre spelade än ligaledande Chelsea har den absoluta toppen inom räckhåll. 6 poäng uppåt efter helgens starka insats i norr där Hull besegrades med 2-0 trots att man tvingades spela med en man mindre i drygt 80 minuter. Därmed studsade man tillbaka snabbt efter respass ur både Champions League samt FA-cupen inom loppet av en vecka där man nu åter kan rikta fullt fokus på ligaspelet.

Hemmalaget har, utöver Agueros frånvaro på topp, ett trist avbräck i mittlåset där kapten Kompany är avstängd. Även Nastasic och Richards stryks som eventuella ersättare på mittbacksplatsen.

Fulham står inför ett något mer prekärt läge i tabellen där man trots seger i helgen alltjämt parkerar sist i ligan. Om än något mer positiva tongångar nu där den meriterade tysken Felix Magath, som är ”The Cottagers” tredje manager för säsongen, var med om att ordna sin samt lagets första fullpoängare sedan nyårsdagen. 1-0 mot Newcastle fick ses som ett fullt rättvist resultat men man har alltjämt att par poäng upp till strecket där Crystal Palace och West Bromwich placerar sig närmast ovanför, även med en match mindre spelade, vilket nämner en del om att bortalaget kommer behöva ett antal segrar till för att kunna säkra kontraktet.

Bortalaget har, sedan tidigare, Parker, Duff och Briggs på skadelistan. Dejagah, matchvinnare senast, samt grekerna Karagounis och Mitroglu är otillgängliga även dem.

Fulham-369932

Manchester City har matchats hårt och har därmed fått värdefull vila med en spelledig vecka bakom sig, men redan på tisdag väntar ett derby mot United som får ses som en betydligt tuffare uppgift, något som eventuellt kan spela en mindre faktor redan här där jag misstänker att tempot inte kommer vara alltför högt över 90 minuter. Hemmalaget är minst en och två klasser bättre än dagens motstånd, jag tror dock nödvändigtvis inte att man behöver vara minst 3 mål bättre idag. Ett enormt målfacit till trots, framförallt under den inledande halvan av säsongen, så har man nu gått 7 hemmamatcher i följd utan att slå någon motståndare med den här marginalen på minst 3 bollar eller fler. Även om Barcelona och Chelsea har gästat i 3 av dessa matcher så har de övriga besökarna varit Stoke och Cardiff samt Championship-lagen Wigan och Watford.

Trots segern senast, det är inte i de här matcherna kontraktet säkras och det primära intresset för Fulhams del bör ligga i att man ligger rätt i sina försvarspositioner för att undvika den krossen som många andra lag har åkt på här under säsongens gång. Skulle man sedan välja att sticka upp så bör man ha någorlunda rimliga chanser framåt då lagets främsta bekymmer inte har legat i anfallsspelet (mål i 6 ligamatcher i följd) vilket i sådana fall kan bidra till att de eventuella förlustsiffrorna hålls nere. Det är även ett Fulham som i överlag har spelat upp sig något där man har hållit jämna steg med Liverpool och Manchester United samt nollat Chelsea i en halvlek. Mot Cardiff släppte man till två bollar på hörna, något som inte ska kunna upprepas.

För hemmalagets del, även om det inte borde bli alltför kännbart över en hel match sett till motståndet, Vincent Kompanys frånvaro på mittbacken får ses som ett avbräck då man inte har några säkra kort och alternativ på den här positionen. Även Sergio Aguero hade varit ett stort hot med sin snabbhet och sina djupledslöpningar mot en försvarslinje som troligtvis kommer vara väldigt lågt placerad. Spelartypen som exempelvis Negredo och Dzeko presenterar bör vara mer hanterbart för de mer fysiska pjäserna hos motståndets mittlås.


En insats under medel på Fulham med ett handikapp på +2,5, vilket innebär att man måste undvika en förlust på 3 bollar och uppåt.

/Puyol