Vi är nu framme i omgång 7 där vi har ännu mer Premier League-fotboll framför oss den här helgen inför ett kortare landslagsuppehåll och vi hittar en riktigt fin drabbning i den tidiga lördagsmatchen. Manchester City gästas av Everton där tongångarna runt omkring klubbarna har skiljt sig någorlunda efter veckan som har gått. I slutändan fastnar jag dock för vad dessa lag kan åstadkomma framåt, där jag gillar det här spelet med City som hemmalag. Tror på ett par mål idag.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester City – Everton
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 5/10 13.45

Manchester City hade knappt hunnit köra över antagonisten United för två helger sedan innan en tyngre period dök upp. Förluster i ligan samt Champions League har satt press på laget att inte komma upp med ett nytt, svagt resultat inom loppet av en vecka. Everton placerar sig två poäng före dagens motstånd i tabellen och så här tidigt in på säsongen är man det enda laget i ligan som ännu är obesegrat. Newcastle slogs tillbaka senast där ett stort försprång efter den första halvleken räckte för den tredje raka fullpoängaren.

City kommer återigen till spel utan breddspelarna Jack Rodwell och Martin Demichelis. Everton saknar alltjämt Steven Pienaar samt nyförvärven från Wigan där både Arouna Koné och Antolin Alcaraz går skadade. Frågetecken på Kevin Mirallas. Gareth Barry är inte spelbar i och med att han är på lån från dagens motståndare.

51831_3 Everton-striker-Romelu-Lukaku_20130930172307199_660_320

Sedan en vecka tillbaka har Citys försvars- och målvaktsspel ifrågasatts, än mer nu än tidigare. Visserligen släppte man inte till mycket, men likväl resulterade det i 3 baklängesmål borta mot Aston Villa förra lördagen, och det utan nyckelspelare framåt där både Christian Benteke och Gabriel Agbonlahor saknades. Samma antalet insläppta mål upprepade sig i veckan när man blev utspelat hemma mot de regerande Champions League-mästarna Bayern München, och i värsta fall kunde tyskarna ha gjort mer mål än så med bättre utdelning.

Traditionellt sett, när det kommer till inhemskt spel, går resultaten Citys väg i något större utsträckning (man har vunnit 35 av de 41 senaste hemmamatcherna) här på Eastlands. Man blir Evertons svåraste test så här långt in på säsongen, ett Everton som ska ha kapacitet att bjuda tillbaka i nuläget.

Roberto Martinez och hans intåg i det blåa Liverpool-laget har varit lyckat så här långt och man kan nog återigen utmana om en plats i det nedre skiktet av topp-6. Dagens Everton är desto mer bekvämt med bollen i ägo där lånen Romelu Lukaku (nya mål senast) och Gareth Barry (bidrar mycket i defensiven och därmed ett avbräck idag) har passat in alldeles utmärkt i deras roller. Senast (Newcastle hemma) visade man även upp ett par fina kombinationer via omställningar, något som kan bli användbart här.

I Premier League har det snittats 2,94 mål/match (förra säsongen) samt 3,52 mål/match (säsongen innan det) på Etihad Stadium. Man City har gått rent i de inledande tre hemmamatcherna med målskillnaden 10-1, återstår att se om det blir en ny hemmaseger mot ett lag som har agerat ”bogey team” de senaste åren. Everton har två raka 3-2 segrar i bagaget med målskillnaden 5-4 i de inledande bortamatcherna.


1,75 på överspelet idag, med City som hemmalag så sker det endast i ett fåtal matcher över en ligasäsong, något man kan lösa på egen hand när man har en bra dag. Självbilden fick sig en törn senast, men man har alltjämt enorma kvaliteter framåt samtidigt som man uppenbarligen har ett par detaljer att slipa på i defensiven. Tror definitivt att motståndet kan bidra. Medelinsatsen spelas på minst 3 gjorda mål i matchen.

/Puyol