Champions League-fotbollen följs upp med en ny omgång denna onsdagkväll där vi har ytterligare 8 matcher på menyn. Siktar in mig på grupp E med spel på Eastlands och Etihad Stadium där Manchester City ska ta sig an CSKA Moskva. Ryssarna har återigen serverats en väldigt svår grupp, nästintill identisk med det man fick i fjol, och även om man alltjämt har rimliga möjligheter till att avancera så ska man ha svårt att hävda sig över 6 matcher. Precis som i fjol, en normal dag ska hemmalaget vara numret större.

  • Match: Manchester City – CSKA Moskva
  • Spel: Manchester City -1
  • Odds: 1,74 @ Betsson
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45 5/11

Manchester City har, som regerande Premier League-mästare, inte riktigt fått till det hittills där gapet upp till Chelsea redan har hunnit växa sig relativt stort där man även hade en svag period efter mötet i Ryssland där man tappade en ledning på två bollar till ett oavgjort resultat. Därefter, dubbla förluster i ligan samt i cupen innan man gick segrande ur Manchester-derbyt (mot United) nu i söndags. För att återgå till det senaste mötet mot kvällens motstånd så kan de tappade poängen visa sig bli oerhört kostsamma, man fick dock hjälp med resultatet i Rom och en seger här kan innebära att man återfår greppet om positionen bakom Bayern i gruppen.

City kommer till spel utan David Silva, Aleksandar Kolarov och Frank Lampard.

PFK_CSKA_Logo.svg

CSKA Moskva går generellt starkt på inhemsk mark, även om resultaten inte har gått lagets väg på slutet där en förlust mot toppkonkurrenten Zenit syns till, och även om kvällens motståndare har haft märkbart svårt att etablera sig i den här turneringen, trots de ekonomiska musklerna, så har ryssarna haft desto större svårigheter. Man hade ingenting att hämta i gruppspelet i fjol och har inte fått med sig mer än en poäng, som räddades sent via en straffspark, från de inledande 3 gruppspelsmatcherna. Framförallt så har det kollektiva försvarsspelet varit den främsta bristen hos Moskva-laget där man bland annat släppte in hela 6 mål mot Roma i premiären där detta blir den första bortamatchen i den här turneringen sedan dess.

CSKA återfår ett par spelare som var avstängda senast, Rasmus Elm och Kirill Panchenko stryks dock sedan tidigare.


Tar det ett steg längre den här gången där hemmalaget får ses som en stark favorit. City hade full kontroll senast och skapade en hel del innan matchen gavs bort, men samma mönster upprepades stundtals för ryssarnas del där försvarslinjen har en tendens att bli överspelat på ett alldeles för enkelt sätt på den här nivån. Yaya Touré, Citys spelmotor som ännu inte har kommit upp i full nivå, hitta många spelvägar på djupet där jag åter tror att man kan få en hel del svårigheter till att stänga ner honom centralt i banan. CSKA, som visserligen återfår offensiv kraft, har släppt in minst två mål i 8 av sina 9 senaste framträdanden i Champions League där jag menar på att hemmalaget kan slå in ytterligare någon boll på det. Gillar lagets möjligheter till att lösa detta handikapp. Manchester City att vinna med minst två måls marginal spelas med medel.

/Puyol