Champions League-veckan är åter kommen och nya, härliga matcher är att vänta. I Grupp D hittar vi två av omgångens största favoriter där jag väljer att sikta in mig på det som komma skall på Etihad Stadium. Manchester City tar emot CSKA Moskva där de storsatsande engelsmännen, äntligen, kan spela sig vidare i turneringen efter ett par misslyckanden. Väljer att främst fokusera på en individuell prestation.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Manchester City – CSKA Moskva
  • Spel: Yaya Touré, målskytt
  • Odds: 3,35 @ Nordicbet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 20.45

Manchester City kliver in till det här mötet med ett stadigt grepp om positionen bakom Bayern efter att ha vunnit den första nyckelmatchen i Moskva. Till det så återstår nu två hemmamatcher i det här gruppspelet där en ny seger kan räcka för en biljett till åttondelen. Man kommer från en fullständigt lysande insats i veckan där Norwich kördes över med hela 7-0.

CSKA Moskva gick främst upp mot kvällens motstånd i jakten på ett avancemang, något som inte gick vägen på hemmaplan vilket innebär att man måste gå för fullpoängaren för att jämna ut förutsättningarna inför fortsättningen. Även ryssarna kommer med bra resultat i bagaget från den inhemsk ligan efter att ha vänt en något svagare trend.

City får alltjämt klara sig utan kaptenen Vincent Kompany i mittlåset, Stevan Jovetic är också borta sedan tidigare. CSKA kommer till spel utan Alan Dzagoev, Rasmus Elm, Mario Fernandes och Aleksandrs Cauna.

21924

City är en maktfaktor här hemma på Eastlands och har efter 7 tävlingsmatcher ett snitt på ca 3,7 mål/match, något en formstark vice-kapten har bidragit till. Yaya Touré är kanske den absoluta nyckelspelaren i det här laget och har nu prickat in 7 mål på 14 matcher, majoriteten (5 st) här på Etihad Stadium, 7 hemmamatcher till antalet. Det här är hans främsta inledning om man enbart ser till målproduktionen där det känns relativt givet att han kommer slå sitt personbästa på 10 mål som skickades in under debutsäsongen för ”The Citizens”.

Yaya Touré har möjligtvis en mer tillbakadragen utgångsposition i Manuel Pellegrinis lag, men trots det bär han på ett par unika egenskaper som alltjämt gör honom målfarlig. Trots sin storlek på över 190 cm besitter han en riktigt fin teknik med en vass högerfot, bra huvudspel och en förmåga att fylla på med löpningar in i straffområdet. Till det har han adderat ett frisparksskytte som har varit fullständigt briljant under säsongsinledningen. 4 av de totalt 7 målen som har gjorts så här långt har skruvats in via frisparkar. Ytterligare ett mål har prickats in från en distans, övriga 2 har tryckts in på hörna.


Med tanke på formen och utdelningen i de inledande matcherna så känns över 3 ggr insatsen på ytterligare ett mål från ivorianen som ett intressant drag. Yaya Touré (will score) att stå som målskytt.

Övriga spel:
Yaya Touré att göra mål från utanför straffområdet 8,00 (Unibet) 1/10 units
Manchester City över 2,5 mål 1,87 (Nordicbet) 3/10 units

/Puyol