De två största plånböckerna i Premier League och ska göra upp i Manchester när City tar emot Chelsea. Hemmalaget har tappat en relativt bekväm serieledning medan bortalaget har fått med sig resultat och självförtroende efter tränarbytet. Tror dock på ett litet och kortare hack i det ”nya” maskineriet inom kort och oddset känns klart spelvärt.

  • Match: Manchester City-Chelsea
  • Spel: Manchester City
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45 21/3

Manchester City har verkligen satsat hårt för att bli en stormakt och det kommer nog inte ta lång tid innan man suger åt sig ett par titlar inom de brittiska öarnas gränser. Man har en ruggigt fin trupp med ett antal anfallare som kan göra mål med kreatörer som David Silva och Yaya Touré strax bakom. Framtill bortamatchen mot Swansea såg man riktigt bra ut men en plump i protokollet där (förlust 1-0) såg till att grannen United kunde ta över ligaledningen.

Förra veckan slogs man ut ur Europa League av portugisiska Sporting Lissabon pga antalet gjorda bortamål. Gillade dock attityden som visades upp i den andra halvleken i den matchen då man vände 0-2 till 3-2. Ser det inte som något dåligt i jakten på den första PL-titeln med mindre matcher i schemat.

Chelsea å andra sidan har redan gjort den satsningen vilket har bidragit med några titlar. I år har det gått betydligt trögare i och med ett försök till generationsskifte på några positioner vilket misslyckades under managern André Villas Boas som till slut fick sparken till förmån för assistenten Roberto Di Matteo. Tre raka segrar har det blivit under hans ledning. I nuläget har man 3 poäng upp till CL-kvalplatsen.

För Citys del så saknas mittbacken Joleon Lescott pga skada. Kollegan och kaptenen Vincent Kompany har känningar i vaden men är med i truppen. Barry och Zabaleta är kvitt sina skadebekymmer.

”Skippern” hos the blues, John Terry, en i trion (tillsammans med Lampard/Drogba) ur det gamla gardet, har varit riktigt bra den senaste tiden men han kommer med stor sannolikhet missa kvällens match vilket är ett avbräck.

Chelsea har matchats hårt den senaste tiden, då det sedan förra helgen har spelats en ligamatch, en CL-retur och en cupmatch. Samtliga hemma på Stamford Bridge, i övrigt, men där Napoli är det enda motståndet jag håller någorlunda högt. Det här blir den fjärde matchen på 11 dagar. Det ska bli väldigt intressant att se om det blir någon form av reaktion snart då allt har varit så himla positivt den senaste tiden. Eventuell risk för övermod?

City har inte matchats lika intensivt då man blev utslaget ur båda av de inhemska cuperna för en tid sedan och därefter har det endast varit fokus på Premier League och Europa League. Man har dock en bredare och jämnare trupp än vad motståndarna har och då managern Mancini roterar ganska friskt så har man nog klarat sig rätt så okej under den här perioden.

Manchester City har gått rent med 14-0-0 på sina 14 hemmamatcher i ligaspelet säsongen 11/12 med en målskillnad på +36. I jakten på ligatiteln så anser jag att man har en duglig chans att dryga ut den fina hemmastatistiken. Med såna siffror anser jag att ett odds mot 2 ggr pengarna är väldigt lockande, vilket testas med en medelinsats.

-

Skickar även iväg ett sidospel, en dubbel med två objekt hämtade från samma match för en mindre insats. Över 2,5 mål (1,875) tillsammans med över 10 hörnor (3-vägs, 1,80) till totaloddset 3,37, även det på Bet365. Spelas med 1,5/10 units.

/Puyol