Avrundar helgens Premier League-omgång med ett fjärde och sista spelobjekt och toppmöte i den ljusblåa sidan av Manchester och Etihad StadiumCity tar emot Chelsea i ett tidigt prestigemöte där jag tror på möjligheterna till en repris på fjolårets riktigt heta drabbning. Med valet av domare att gå på så måste nog korten testas.

  • Match: Manchester City – Chelsea
  • Spel: Över 5,5 kort
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 2/5
  • Spelstopp: 17.00 16/8

Manchester City fick en drömstart på säsongen efter en fantastisk insats borta mot West Brom. 3-0 där både Yaya Touré och David Silva ser ut att vara i gott, även noterbart att fjolårets skyttekung Sergio Aguero inte fanns med från start. City agerade väldigt stabilt och förflyttade bollen riktigt bra, och med en sådan prestation att gå på så lovade det gott inför fortsättningen. Viktigt att man fortsätter skapa resultat innan det blir ett tätare spelschema, något man föll på i fjol när man hamnade i en mer negativ trend.

Chelsea stannade på en poäng i hemmamötet med Swansea i sin premiär, det man emellanåt såg relativt bra ut men man gick upp emot ett för dagen riktigt starkt motstånd. Med en man mindre i strax över en halvtimme hade man inte mycket att hämta och Mourinhos manskap har haft svårt att få med sig resultaten. De regerande mästarna har, från försäsongen och framåt, ännu inte lyckats vinna en match under ordinarie speltid och stöter nu tidigt på en rejäl värdemätare.

Hemmalaget saknar en central mittfältsduo i Fernando och nyförvärvet Fabian Delph. Tveksamheter kring Gael Clichys status. Bortalaget kommer till spel utan Thibaut Courtois i målet då han är avstängd efter sin målchansutvisning senast. Även frågetecken på Oscar, i övrigt är truppen intakt.

mancity_200x200chelsea_200x200

Linan är på gränsen, men ändå acceptabel. Det här är ett tidigt prestigemöte mellan två lag, så även de två senaste säsongernas mästare, som kan sätta till en hel del fysik där jag vill tro att vi kan få se ett antal heta dueller och med den individuella kvaliteten på banan något som kommer tvinga till sig några taktiska fouls. De båda lagen möttes även här på Etihad Stadium under ett tidigt skede under fjolårssäsongen, den gången med ett resultat av 9 gula samt ett rött kort. Martin Atkinson står som domare i den här matchen och han är en av de flitigare herrarna i Premier League med kortleken. Han delade ut flest gula och flest röda kort i fjol och landade på ett snitt på strax över 4 kort/match, ett skapligt facit om man ser till den relativt höga toleransnivån i ligan.


Överspelet på minst 6 kort i matchen testas med en insats under medel. Ett rött kort räknas som två stycken till antalet hos Bet365.

/Puyol