10 matcher, noll inspelade poäng. Etihad Stadium har varit ett ointagligt fort för gästerna där samtliga av Manchester Citys motståndare under pågående Premier League-säsong har rest hemåt med förlust i bagaget. Cardiff blir det 11:e laget att stå för ett försök som på förhand inte känns som alltför rimliga chanser till poäng om man ser till hemmalagets fantastiska form. Tror nog att trenden kan hålla i sig på nytt och att The Citizens kan städa av ytterligare en motståndare.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Manchester City – Cardiff
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 1,65 @ Unibet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 16.00 18/1

Manchester City står alltjämt som ligans formstarkaste lag och efter en något ojämn inledning så fortsätter man att jaga den absoluta toppen där man nu endast befinner sig en poäng bakom serieledande Arsenal. Man har nu vaskat fram ett riktigt starkt facit med segrar i 9 av de 10 senaste ligamatcherna, senast i en klurig bortamatch mot ett svårspelat Newcastle, där veckans avancemang i FA-cupen efter ytterligare en storstilad hemmainsats (5-0 på Championship-laget Blackburn) innebär att man alltjämt är med i samtliga av de 4 tävlingarna som man inledde säsongen med.

Hemmalaget har återfått Sergio Aguero efter en tids skadefrånvaro där han målade omgående i veckans cupmatch efter ett inhopp. Samir Nasri saknas dock ett antal veckor framöver pga en knäskada. Stevan Jovetic och Jack Rodwell stryks sedan tidigare.

Cardiff fick en flygande start med den nye norrmannen och Manchester United-legendaren Ole Gunnar Solskjaer som manager där man ordnade ett avancemang i FA-cupen där även dagens bortalag har lyckats besegra Newcastle nyligen. I överlag har dock prestationerna i ligaspelet sviktat där den senaste tidens svaga resultat har placerat nykomlingen på fel sida om nedflyttningsstrecket pga sämre målskillnad än West Ham, laget som ”The Bluebirds” förlorade mot så sent som under föregående omgång. I och med har ett av ligans två walesiska bidrag nu förlorat 4 av sina 5 senaste ligamatcher och härnäst väntar två tuffa uppgifter med spel i Manchester i båda matcherna.

Bortalaget kommer till spel utan Jordan Mutch och Andrew Taylor.

ed2e3_sergioaguerogroupcelebvsblackburn20140115_640x360

Sergio Aguero kan eventuellt stå för sin första matchstart sedan drygt 5 veckor tillbaka

64 mål på 16 tävlingsmatcher. Ett briljant facit som ger Manchester City 4 mål/hemmamatch så här långt in i den här säsongen där man har plockat maximala 30 poäng från ligaspelet. Man har visat upp en hänsynslös förmåga till att straffa sina motståndare här på Etihad Stadium och när man även har rättat till bortaspelet så måste man lyfta fram ”The Citizens” som en riktigt vass guldkandidat. Man bemästrar ett flertal spelmoment riktigt bra där man kan skapa målchanser från öppet spel, spelvändningar men även via fasta situationer. En bred trupp har tillåtit nyckelspelare att vila vid jämna mellanrum, bland annat nu i veckan där manager Pellegrini i vanlig ordning kunde röra om i elvan. Ytterligare 5 mål framåt trots att man såg ut att gå på halvfart där man åter visade upp en imponerande effektiv när de främsta avslutarna får chansen i boxen. Cardiff ska visserligen vara någon nivå vassare än Blackburn, det känns dock alltjämt rimligt att tro på att även dagens bortalag får rikta in sig på att sätta försvarsspelet – något som kunde ha fungerat bättre för gästerna där detta får ses som fel spelplats att komma till med sådana frågetecken.

Cardiff har nu släppt in minst 2 mål i 5 ligamatcher i följd och det trots att målvakten David Marshall stoltserar med en av de bättre räddningsprocenten i ligan. Även om man går in för en väldigt låg försvarslinje likt det man hade mot ett, för den dagen, svagt Arsenal som nästan gav en poäng, så har jag svårt att se hur man ska klara av att freda sitt mål över samma tidsperiod utan att behöva skifta sin inställning. Sett till det hemmalaget har visat upp hittills där man har alldeles för många dimensioner i sitt anfallsspel som har luckrat upp låga försvarslinjer på ett effektivt sätt under pågående säsong.


Anser att tillräckligt ska tala för att Cardiff kommer få väldigt svårt att upprepa höstens hemmapremiär där dagens motstånd besegrades med 3-2. Man City bör ha goda möjligheter till att styra upp sin revansch, eventuellt med en ny uppvisning i anfallsfotboll här hemma i Manchester. Hemmalaget att stå för minst 3 mål framåt med en insats strax över medel.

/Puyol