Grupp D och årets upplaga av (grattis Ajax) dödens grupp. Vi har en hyperintressant match framför oss då dessa lag med stor sannolikhet tävlar om plats 2 i gruppen bakom Real Madrid. Med den riktigt fina offensiven som båda lagen besitter så kan jag inte vika mig från att lita till ett överspel.

  • Match: Man City – Dortmund
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,875 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45

En hyfsad grupp detta med enbart regerande ligamästare från Spanien, England, Tyskland och Holland. Dortmund fixade en högst nödvändig seger i slutminuterna hemma mot Ajax (1-0) medan City slogs tillbaka i en match med en sanslös avslutning borta mot Madrid (3-2). Acceptabelt, men väldigt tungt sett till att man hade ledningen med drygt 10 minuter kvar. Jag utgår från att ett vidare avancemang från gruppen i stora drag kommer avgöras efter vad som händer ikväll samt den 4:e December på Signal Iduna Park när lagen möts på nytt i den sista gruppspelsmatchen.

Från och med fjolårets CL-säsong fick vi se ett lag som var ny på den här scenen medan det andra laget var tillbaka i finrummet. Den ljusblåa delen av Manchester har fortsatt sin satsning där man har breddat truppen ytterligare medan tyskarna, som vann den här turneringen 1997 innan man var borta från toppen under ett antal år, har tappat spelare som exempelvis Sahin, Barrios m.m. men ändå lyckats bibehålla pole position i Tyskland.

City kommer till spel utan två skadade högerbackar (Richards och Maicon) och Zabaleta ersätter i vanlig ordning. Dortmund är helt fri från skador och avstängningar.

Jag hoppas på fortsatt spel för en formtoppad Edin Dzeko

Med all respekt för det Joe Hart och Roman Weidenfeller sysslar med i respektive mål samt några generaler i diverse mittlås men det här är två av Europas absolut målgladaste lag. City snittade 3 mål/match i ligaspelet i hemmaborgen ifjol medan Dortmund också har ett fint rykte om sig vad gäller effektivt anfallsspel. I samma veva så har försvarsspelet inte klaffat så här tidigt in på säsongen då man har släppt in 3 mål mot både Frankfurt och Hamburg.

Dessa lag kan vara väldigt trevliga att titta på, och då räcker det kanske med att titta på namnen i de offensiva delarna av elvorna. Hemmalaget kan eventuellt ställa upp med Aguero, David Silva, Nasri, Dzeko/Tevez med ångvälten Yaya Touré i en släpande roll medan bortalaget kommer ha med lirare som Lewandowski, Götze och Reus från start. City kommer troligtvis ha ett litet övertag vad gäller initiativet med boll medan Dortmund är sylvasst när det kommer till kontringsspelet.

En hel del rörelse på oddsen, både vad gäller på Manchester City (rak) samt överspelet (över 2,5 mål). 1,65 på det här spelet kändes svalt, men nu på 1,875 (stannar där?) där man sticker ut något i jämförelse med andra bookies så skickar jag in ett spel på att det blir minst 3 mål i matchen.

Det blir även två sidospel för min del:
Över 10,5 hörnor 1,75 Expekt 2/10 units
Edin Dzeko målskytt 3,15 Unibet 1/10 units (pengarna tillbaka om han inte kommer till start hos Unibet)

/Puyol