Serieledande City får fortsätta jobba för att få behålla sin pole position. Precis som i förra helgen tar man emot ett gäng som parkerar runt omkring nedflyttningsstrecket. Man har varit snuskigt starka hemma på Etihad Stadium men oddsen är inte lika roliga som senast, så jag väljer att testa ett specialspel som känns väldigt intressant på förhand.

  • Match: Manchester City-Bolton
  • Spel: Mario Balotelli, målskytt
  • Odds: 1,95 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 3/3

Förra helgen gästades City av Blackburn, och där rekades över 3,5 på hemmalaget utöver tipset på över 2,5 mål. Manchester vann med 3-0 och hade man ställt in siktet något bättre hos vissa fötter så hade vi fått se fler mål. Oddsen var däremot väldigt tilltalande den lördagen, men dryga 1,50 (Bet365) på hemmalaget att göra minst 3 mål lockar inte lika mycket den här gången, även om man har lyckats med den bedriften i minst 10 av hemmamatcherna (i ligan) den här säsongen.

Just därför lockar det än mer med spel på en eventuell målskytt, då om laget ändå skulle göra 3 mål, så är det inte direkt orimligt att lagets toppforward står för ett av målen. Även om Sergio Aguero är lagets bäste målskytt så är det Mario Balotelli som spelar i nr 9-rollen, han gjorde mål senast och han kommer få sina chanser även idag. Förutsatt att han får starta, vilket jag förväntar mig att han gör.

Managern Roberto Mancini gillar att rotera sin trupp men den kontroversielle, ghanes-födde, italienaren ”Super Mario” är en av de startspelare som faktiskt inte har matchats särskilt tufft mot slutet. Snarare ytterst sparsamt. Nyligen avtjänade han ett straff på 4 matcher i ligan och han var petad ur Italiens senaste landslagstrupp. Just därför har jag svårt att se hur man ska kunna ställa över honom här.

Boltons form är allt annat än bra. Bortsett från en hemmaseger mot Liverpool för några veckor sedan så har man agerat utan självförtroende och försvarsspelet har varit väldigt instabilt. Tycker egentligen att man har en tillräckligt bra trupp för att hålla sig kvar i PL, men det började illa redan under försäsongen när man fick nyckelspelare som Lee och Holden långtidsskadade.

Ser man till backlinjen så är Dedryk Boyata inte tillgänglig då han är inlånad från just Man City. Gary Cahill, som var lagets viktigaste spelare, såldes till Chelsea och har lämnat ett tomrum efter sig i mittlåset. Knight/Wheater har varit väldigt ojämna.

Spelaren med nr 45 på ryggen är så mycket mer än en bråkstake. Tycker nog att han har blommat ut från att bara vara en bråkig (nåja, några konstiga saker har han fortfarande för sig) talang till att vara en väldigt skicklig anfallare och kylig avslutare, formen är det inte något fel på, och sedan gör det inte saken sämre att han har några av ligans absolut främsta framspelare bakom sig också. Dessutom är han lagets förste straffskytt.

Mario Balotelli spelas alltså som målskytt. Skulle han inte komma till start så voidas insatsen hos Unibet.

/Puyol