Något skilda världar när det närmar sig avspark i Manchester denna lördagkväll. Storsatsande City tar emot ett Blackburn som har krigat runt omkring det där nedflyttningsstrecket sedan omgång 1 och man får nog rikta in sig på att göra det hela vägen till omgång 38. Här har jag mina tankegångar klara och för min del är utgången given. Frågan är bara hur många mål det blir och här tycker jag att ett bolag sticker ut något!

*Match: Manchester City-Blackburn
*Spel: Manchester City 4+ mål
*Odds: 3,20 @ Betsafe
*Units: 7/10
*Spelstopp: 18.30 25/2

Spelet går alltså ut på att hemmalaget Manchester City ska göra minst 4 mål i matchen.

City spelade en Europa League-match (man säkrade vidare avancemang via 4-0 hemma mot Porto) så sent som i onsdags när man hade en tidig kvällsmatch. Man har faktiskt inte matchats särskilt tufft annars då man var utslagna ur de två inhemska cuperna sedan tidigare och man hade t.ex. spelledigt den föregående helgen. Managern Mancini har roterat truppen och använt spelarna på ett klokt sätt, och det hade kanske inte varit så svårt annars då man har en av de absolut bredaste och framförallt jämnaste trupperna i världen. Till den här matchen har man nästintill fullt manskap att gå på.

Det skiljer 39 poäng mellan lagen i tabellen och dessa matcher måste bara City vinna om man ska ta hem sin första Premier League-titel.

På tal om att vinna Premier League. Blackburn vann, om jag inte är helt ute och cyklar, den absolut första upplagan av detsamma i början av 90-talet när seriesystemet gjordes om. Nu är man dock ordentligt på nedgång, de utlovade satsningarna från de nya ägarna har inte blivit av och supportrarna har krävt managern Steve Keans avgång i ett antal månader nu.

Jag tycker nog att Blackburn är relativt okej framåt, mycket tack vare nigerianen Yakubu som har varit helt fantastisk den här säsongen. Han har räddat många poäng till Lancashire-gänget, för det har varit desto större problem bakåt.

Samba/Nelsen utgjorde ett ruggigt stabilt mittlås under några säsonger. Nelsen (visserligen skadad under stora delar av säsongen) har nu skrivit på för Tottenham medan Samba, som har fått bära kaptensbindeln, har velat lämna klubben sedan i somras, har strejkat i ett par matcher mot slutet för att visa sitt missnöje mot den uteblivna försäljningen. Ytterbacken Givet har fått vikariera på mittbacksplatsen samtidigt som unga herrar som Hanley och Lowe mer eller mindre har blivit givna i backlinjen, och det är inte de mest rutinerade försvarsspelarna i den här ligan om man uttrycker sig så. Och i den här matchen så kommer man få ägna sig åt en sak i stora drag – spela försvarsspel.

Någon som har Blackburns senaste bortamatch (vs Arsenal) på näthinnan..? Agerar man på liknande sätt, eller ens nära det, så kommer det här kännas som en duglig sjöfylla, då serieledarnas siffror vad gäller effektivitet i avsluten skiljer sig något från det Arsenal har presterat under säsongen 11/12.

Om det inte är toppen mot den absoluta botten sett till antalet poäng så är det iallafall ligans absolut målgladaste lag mot det gänget som släpper in allra flest mål. City har dessutom varit galna på hemmaplan i år med 36 poäng av 36 möjliga (i ligaspelet) med ett snitt på 3 mål per match. Det finns så mycket kvalitet och kreativitet i hemmalaget som gör det här till en potentiell kross om man fortsätter på den inslagna vägen.

City vann höstmötet med 4-0.

Jag går även in med en insats över medel på hemmalaget att göra minst 3 mål (Man City över 2,5 mål) till 1,80 på samma bookie, men jag reagerade mest på 4+ mål-objektet. Bet365 som annars brukar vara någorlunda generösa med dessa linor ligger just nu på 1,61 (City över 2,5) och 2,62 (City över 3,5) vilket är relativt stor skillnad, speciellt då jag har sett samma målspel stå i lägre odds och det mot lag som har visat upp ett lite starkare försvarsspel än de som gästar denna lördag. Jag passar på nu och hoppas på utdelning, det här känns fullt överkomligt kontra decimalerna.

Det blir även ett sidospel med 1,5/10 units på Yaya Touré som målskytt. 3,60 på Expekt. Ivorianen kommer med många djupledslöpningar från en offensiv mittfältsposition och jag förväntar mig att han kommer få chansen rättvänd i straffområdet någongång under 90 minuters spel, om han får fullfölja. Dessutom en stark huvudspelare.

/Puyol