Åttondelsfinalerna av Champions League rullar vidare där Manchester City gästas av Barcelona hemma på Etihad Stadium. Det är en repris från förra årets åttondelsfinal där Barcelona kunde dra det längsta strået i en väldigt tajt match. Jag tror på öppnare spel idag vilket borde innebära fler mål.

  • Match: Man City – Barcelona
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.70 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Manchester City fick se sig besegrade av Barcelona i förra årets Champions League där det slutade 0-2 på hemmaplan och sedan en 1-2 förlust på Camp Nou. Det var ett väldigt tajt City som spelade på hemmaplan och man får ändå säga att laget hade lite otur i och med utvisningen av Demichelis i den 53:e minuten. En utvisning som även gav Barcelona ledningen tack vare straffspark som Messi utnyttjade till 1-0. Men jag förväntar mig ett mer offensivt City idag och dessutom är man vassare framåt nu än förra säsongen, då Aguero inte var i speldugligt skick i hemmamatchen. City hade även ett mycket bra genrep inför den här matchen då Newcastle besegrades med hela 5-0 på hemmaplan i förra ligamatchen. Aguero öppnade målskyttet i den matchen och sedan avslutade David Silva med två strutar. City har ett mycket kapabelt anfall och borde kunna skapa en hel del farligheter på ett darrigt bortaförsvar.

Hos hemmalaget stryker vi avstängda Touré och det är givetvis ett mycket tufft avbräck, både defensivt och offensivt. Men City har en bred trupp och ska inte stå och falla med honom.

Barcelona hade en formkurva som pekade spikrakt uppåt innan det blev förlust mot Malaga (0-1) i helgens ligamatch hemma på Camp Nou. Dani Alves bjöd på ett friläge och efter detta fick katalanerna stånga sig blodiga mot ett hårt försvarande Malaga. Jag tror det blir en helt annan matchbild idag där City förmodligen inte kommer lägga sig på något handbollsförsvar. Det kommer innebära ytor för Barcelonas anfallsspel och då vet vi vad Neymar, Suarez och Messi är kapabla till. Innan förlusten mot Malaga så hade Barcelona 11 raka vinster på kontot med ett snitt på nästan 4 mål framåt per match. Kikar vi i andra änden så har Barcelona endast släppt in 14 mål på 24 omgångar i La Liga, vilket är överlägset minst i den spanska högstaligan. Men jag är inte imponerad av försvarsspelet och den lär bli ordentligt testad idag.

Inga större bekymmer hos gästerna där vi endast stryker Douglas och Vermaelen som går skadade.


Förra säsongens möte blev som sagt tajt och jag hoppas verkligen att City bjuder upp till mer dans i afton. Hemmaplan och med Aguero till spel den här gången tror jag även innebär ett offensivare hemmalag. City kan helt klart skada Barcelona om man kliver på, men samtidigt kan det straffa sig rejält mot Messi, Neymar och Suarez. Över 2,5 mål spelas med en medelinsats!

/e@sy