Vi fortsätter att testa marknaden med Premier League-fotbollen i fokus när vi väl hoppar över till Eastlands och Etihad Stadium där två lag med svårigheter i varsin ände av tabellen ska drabbar samman. Manchester City tar emot Aston Villa där det, med tanke på att hemmalaget är inblandat, är ganska anmärkningsvärt att de båda lagen har skrapat ihop noll poäng sett över 6 matcher tillsammans. Hemmalagets svårigheter till trots, det här får nog ses som lämplig uppgift när man väl ska hitta tillbaka till vinnarspåret – och det med ett par mål på köpet.

  • Match: Manchester City – Aston Villa
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 1,91 @ Unibet
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 16.00 5/3

Manchester City vann visserligen finalen av ligacupen med Liverpool som motståndare, men storleken på den triumfen var aningen mindre än smällen man åkte på mot samma motstånd i ligaspelet under onsdagskvällen. City visade upp sin lata (kanske även tröttkörda) sida och visade ingen som helst karaktär i den 3-0 förlusten och nu är nog inte bara ligatiteln, med 10 poäng upp till Leicester, utom räckhåll då jag kanske även skulle börja oroa mig (i och med att både Manchester United och West Ham vann i veckan) för positionen bland topp-4 som kan vara i fara. Utöver framgången i den ena cupen (i FA-cupmötet med Chelsea ställde man upp med ett flertal juniorer) samt Champions League, där man har ett ruskigt fint utgångsläge till att avancera till sin allra första kvartsfinal, så har man nu förlorat 3 ligamatcher i rad. Jag vill nog tro att man har påverkats av att det redan nu står klart med ett managerskifte till nästa säsong samtidigt som bristerna i defensiven har synats när man väl har gått upp mot bättre motstånd. På slutet har dock även anfallsspelet varit trögt och idéfattigt, och även om man blir mer enkelspårigt med endast en riktig kreatör bakom Aguero (David Silva) så anser jag nog att man kan ha belönats med ett överkomligt motstånd nu. Så sent som i januari hängde man 4 på det här motståndet i cupen och samma antal på Crystal Palace, 3 på Everton och Norwich samt 2 borta mot West Ham, så nog finns kvaliteterna där när man väl kan effektivisera det man kan stå för i anfallsväg.

Hemmalaget kommer till spel utan Fabian Delph samt den långtidsskadade duon Kevin de Bruyne och Samir Nasri. Yaya Touré, som uteblev tidigare i veckan, förväntas vara frisk och komma till start.

mancity_200x200astonvilla_200x200

Aston Villa har som bekant en väldigt svår säsong bakom sig och ska vara extremt tacksamt över att laget på plats 17 i tabellen, vilket är närmast på säker mark, aldrig har lyckats dra ifrån. En position man har 8 poäng upp till, och om man ser till den nuvarande formtrenden och att det inte är mer än 10 matcher kvar att spela så fortsätter det att se relativt hopplöst ut. Noll poäng och 11 insläppta mål över de 3 senaste matcherna med Liverpool, Stoke och nu senast Everton som motståndare där publiken på Villa Park (kanske positivt att att man kommer därifrån nu) protesterade mot ägaren och laget. Som det har nämnts tidigare, managerskiftet med Remi Garde in har inte lyft laget i några detaljer i spelet och huvudtränaren själv har kritiserat sitt lag för att man inte är mer än hängivet inför den här uppgiften. Man har allt som oftast agerat väldigt uppgivet när man väl har släppt in det första målet och det är i första hand bristerna i försvarsspelet, i kombination med att man är trögt och långsamt i uppspelsfasen (bidragande till att man sumpar många bollar på farliga ytor till sina motståndare) som bidrar till det. Villa, som på bortaplan endast har hållit nollan intakt mot Bournemouth (premiären) samt West Bromwich (någorlunda uddlöst framåt), kommer även hit med vetskapen av att man inte kan sitta inne på en poäng då man måste ta chansen att gå för en seger.

Bortalaget kommer till spel utan några förändringar i truppen där Jack Grealish, Carlos Sanchez, Libor Kozak, Adama Traore samt Jordan Amavi är strukna.


Villa är utsatta nog att man kanske har mindre att förlora här medan detta är ett vägskäl för City som för fortsättningen kommer behöva mer än ett resultat. Jag har gått emot hemmalaget vid ett par tillfällen den senaste tiden där jag i första hand har spelat emot lagets defensiv. Den här lördagen vill jag dock se motståndet som relativt lämpligt och överkomligt. Manchester City har för egen del varit tillräckligt svagt för att man inte ska kunna underskatta det här motståndet och man har inte match förrän nästa lördag och kan nu gå hela vägen, och med de föregående resultaten att gå på så vill jag nog tro att man kommer trycka så mycket det bara går. City kan bättre än det som har visats upp och i den här typen av uppgifter här hemma på Etihad Stadium har man ändå gått förhållandevis bra där man, på hemmaplan, har gått nästintill rent mot lagen som i nuläget placerar sig i den undre halvan av tabellen och i en majoritet av dessa matcher har man även slagit den här linan. Aston Villa saknar kunnandet och på slutet också viljan där man känns som det svagaste Premier League-laget på relativt länge där man sitter inne på alldeles för många svaga kort som inte står upp tillräckligt. Kan man släppa in 3 bollar inom loppet av en timme hemma mot Everton och Liverpool så vill jag nog tro att man kan göra något liknande i en av säsongens absolut svåraste bortamatcher där man kan notera (i ligasammanhang) 8 raka förluster på den här arenan med ett snitt på 3,25 insläppta mål/match under den perioden. Manchester City att stå för minst 3 mål i den här matchen testas med en medelinsats.

/Puyol