Vi fortsätter på den inslagna vägen med Premier League-fotboll och ett antal intressanta spelobjekt där jag vill lyfta fram omgångens mest spännande drag från lördagens kvällsmatch som spelas på Etihad Stadium. Manchester City går för att bibehålla sin position i toppskiktet mot ett Aston Villa som jagar ett kontrakt för fortsatt Premier League-spel. Jag vill lyfta fram en rejäl varning för bortalaget, som jag menar på kan få med sig poäng härifrån, men i första hand går jag för ett mål.

  • Match: Manchester City – Aston Villa
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 2,02 @ Nordicbet
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 18.30 25/4

Manchester City är det regerande mästarlaget som även var en utmanare till att kunna försvara sin titel för några månad sedan. Man har dock tappat väldigt mycket de senaste veckorna, inte bara mot den absoluta toppen men man har nu även passerats av ytterligare 2 lag där position bland topp-4 kan vara hotad om man inte vrider upp poängproduktionen. Det svidande nederlaget i derbyt borta mot United svarades dock upp på rätt sätt där 2-0 segern från hemmamötet mot West Ham var ett steg i rätt riktning – även om jag anser att man måste kunna visa upp mer.

Man har på ett ungefär inte lyckats vinna mer än en tredjedel av sina 15 senaste ligamatcher, och utöver tidigt uttåg ur både Champions League såväl som FA-cupen har bidragit till att Manuel Pellegrini borde vara en förhållandevis pressad man på managerposten. Och även om man har gått relativt starkt, rent resultatmässigt, på slutet här på hemmabanan så har vissa omständigheter med diverse motstånd bidragit till att resultatraden kanske är snyggare än vad den borde vara. City har gått 12-0 från sina 4 senaste hemmamatcher mot West Ham, West Bromwich, Leicester och Newcastle. Här väntar dock ett test som visar upp självförtroende, väldigt god form och med ett för dagen vägvinnande anfallsspel. Manchester-laget i ljusblått har, till skillnad från fjolåret, varit snäppet sämre på att kunna bibehålla kontrollen i den sista tredjedelen av banan, vilket har bidragit till att man får jobba hårdare på den egna planhalvan.

Hemmalaget saknar alltjämt Vincent Kompany i mittlåset. Även Gael Clichy, Samir Nasri och Stevan Jovetic stryks.

mancity_200x200astonvilla_200x200

Aston Villa har fortfarande en bit kvar att gå, men man ser utan tvekan ut att vara på rätt spår under Tim Sherwoods ledning. Det ska nämnas att man har en match mer spelad, men inför lördagens omgång är man 4 poäng upp på närmsta lag under nedflyttningsstrecket och så som man presterar i nuläget så är helhetsintrycket att man är starkare än samtliga av de 5 lagen man har bakom sig i tabellen. Bortasegern mot Tottenham följdes upp med en enorm framgång i FA-cupen där vinsten på Wembley mot Liverpool har fört laget till en sensationell final.

Sedan managerskiftet har Villa blivit mer effektivt över hela banan, framförallt anfallsspelet som är betydligt mer slipat och vägvinnande nu. Paul Lambert avslutade sin tid i Birmingham med att nollas i 8 av de 10 sista ligamatcherna som genomfördes där man är bra mycket mer produktivt nu. Under Sherwood har man, över 11 tävlingsmatcher, stått för 18 mål där Christian Benteke har vuxit ut till ligans formstarkaste forward. Man har blivit betydligt bättre på att utnyttja den farten och kreativiteten på de spelarna som man alltid har haft tillgång till, vilket känns än mer intressant nu i en match där man kommer få ytor att ställa om på. Det här är en uppgift som ur vissa avseenden påminner om de 3 föregående bortamatcherna man har spelat mot Liverpool (neutral plan), Tottenham och Manchester United där man alltså har lyckats göra mål i samtliga av dessa matcher.

Bortalaget har i första hand ett par frånvaron i försvarslinjen där Alan Hutton, Nathan Baker och Ciaran Clark stryks som alternativ. Scott Sinclair är på lån från motståndet och är därmed otillgänglig för spel.


Man måste nog ge hemmalaget, även om man skulle ha en sämre dag, relativt goda möjligheter till att komma med i målprotokollet och till dubbla insatsen anser jag att man kan gå för båda. Noterbart att City, sedan årsskiftet, har släppt in 2 mål i hemmamatcher mot Burnley, Sunderland samt Championship-laget Middlesbrough och så som Villa spelar för tillfället så gillar jag även deras möjligheter. Båda lagen att göra mål i den här matchen testas strax över medel.

/Puyol