Och här inleds även de regerande mästarnas jakt efter att försvara titeln när premiären ska sparkas av på Etihad Stadium. Southampton står för besöket då man åter är tillbaka i Premier League efter att ha varit nere och vänt i League 1. Man får tuffast möjliga motstånd i den första matchen och det kan bli 90 jobbiga minuter. Det här spelet känns överkomligt, speciellt om man ser till hur brutalt bra detta City var hemma i Manchester förra säsongen.

  • Match: Man City – Southampton
  • Spel: Man City över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 17.00

Minns ni Hollywood-avslutningen på säsongen 11/12? Kanske det mest spektakulära jag någonsin har sett men det är nog något Roberto Mancini (Man Citys manager) vill lägga åt sidan nu så att hans lag kan fokusera på att jaga nya triumfer. ”Genrepet” i community shield gick bra när Chelsea slogs tillbaka och detta City är min absoluta favorit till att åter stå som slutsegrare av Premier League.

Southampton är nykomlingar för i år efter ett par säsonger utanför den högsta ligan. Det återstår att se hur man klarar av den här uppgiften då de övriga kollegorna (Reading och West Ham) fixade poäng i respektive matcher, dock på hemmaplan och mot lag som inte är regerande mästare.

Den ljusblåa delen av Manchester kommer till spel utan en spelare i varje lagdel. Joe Hart, Micah Richards, Gareth Barry och Mario Balotelli är borta pga skador. Southampton har en nästintill skadefri trupp där endast Jack Cork saknas. Frågetecken på Lee.

Svårt att säga var man har och ska placera detta Southampton, men man ska absolut inte underskattas. Det räcker kanske med att se till hur samtliga nykomlingar lyckades hålla sig kvar förra säsongen för att förstå att man, visserligen har en tuff, men långt ifrån omöjlig uppgift framför sig att kriga till sig ett visst antal poäng över 38 matcher. Till den här premiären kan man spela utan press, men jag tror inte att det gör saken särskilt mycket lättare bara för det då det här kan vara den svåraste matchen man kan få, och sett till individuell skicklighet så var man inte i närheten av att stöta på något liknande förra säsongen.

Detta City är fruktansvärt bra hemma på Etihad Stadium, och om man ser till ligaspelet så är man obesegrat här sedan över 1,5 år tillbaka. Man har en fantastisk bredd längst fram då man kan ställa upp med Aguero på topp med Nasri, Silva och Teves släpandes strax bakom. Då glömmer man lätt bort att Balotelli går skadad medan Dzeko och Johnson inte platsar riktigt samtidigt Adebayor (tillbaka från lån) inte är önskvärd. Då kan man även förstå hur det kommer sig att man kan snitta 3 mål/match (i ligaspelet på hemmaplan) med dessa lirare .

Med det i ryggen så känns det inte fel att gå på det i premiären. Hemmalaget kommer skapa en hel del målchanser och Kelvin Davis i det rödvit-randiga målet måste komma upp stort i det här mötet.

Kör även ett mindre spel vid sidan av: Sergio Aguero (målskytt) 1,85 @ Expekt 2/10 units

/Puyol