Malmö fick senast stryk mot Bofors på bortais, helt enligt beräkningarna. Idag tar man emot Västerås i en mycket viktig match.  Här är det en del skadebekymmer i ena laget, så jag tycker detta spel är riktigt bra!

  • Match: Malmö – Västerås
  • Spel: Malmö
  • Odds: 2.10
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 6/12 19.00

Malmö förlora som sagt senast mot Bofors, 5-2 slutade den matchen. Man förlorade den matchen tack vare rena bjudningar och ett dåligt målvaktsspel. Man vaskade fram en hel del chanser framåt, men Bellissimo i Boforsmålet stoppade det mesta. Som jag skrev innan den matchen så tror jag inte att Malmö tycker det är så kul att åka till Nobelhallen, där man får ta emot tacklingar och bli checkade som aldrig förr. Man har för bekväma stjärnor för detta. Det som krävs för att dessa stjärnor ska tända till är att ett bättre lag kommer på besök till miljonbygget i Malmö. Och tänder man inte till ikväll, ja då är det verkligen något som är fel. Vinner man idag så knappar man in på Västerås, som just nu har den sista direktplatsen till kvalserien.

Skadelistan ser riktigt bra ut i Malmö, endast Alexander Ribbenstrand är skadad sen en längre tid tillbaka. Även ett litet frågetecken för Tim Heed ikväll pga sjukdom.

Västerås gjorde en riktigt bra insats mot Örebro näst senast då man vann med 2-1 på bortais. Kanske var det en reaktion på detta som gjorde att man förlora mot usla Borås senast med 1-2. Man har många skador i truppen och till slut så kommer detta att visa sig i matcherna i form av trötthet. Det kanske största avbräcket idag återfinns annars i ”LÖK-kedjan”, det är Peter Öberg som är gipsad och kommer missa en del matcher framöver.

I övrigt saknas: Niclas Lundgren, Fredrik Johansson och Thomas Mitell. Även lånet från Skellefteå, Johan Alm har blivit återkallad. Detta har gjort att man kalla in Arvid Strömberg från Kallinge/Ronneby, som håller till i division 1.

Idag är det dags för Malmös alla stjärnor att tända till och visa hemmapubliken att man vill ta jobbet. Jag tror man gör detta och 2.10 spelar jag alla dagar i veckan.

/e@sy