Här tar svenska mästarna Malmö emot ett Sundsvall som haft bättre facit på bortaplan än hemmaplan, dock har man åkt på många bommar på bortaplan också t ex senast mot AIK. Svenska mästarna Malmö har ju haft en tung säsong och inte alls infriat förväntningarna, dock är man ändå starka på hemmaplan och för nästan alltid spelet där. Dessutom har man 2 bra matcher bakom sig och kanske är man på gång nu?

  • Malmö FF – GIF Sundsvall
  • Spel 1: Malmö över 2.5 mål
  • Odds: 2.12 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spel 2: Malmö gör mål före 31:00
  • Odds: 1.83 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Malmö har som vi alla vet haft en tung första hälft av Allsvenskan. Men det är nu det ska avgöras i andra hälften och kanske är man på gång nu efter 2 bra matcher mot Örebro borta där man borde vunnit och nu senast borta mot Zalgiris i Champions League-kvalet. Sen ska man veta det att Malmö är starka på hemmaplan vanligtvis, det såg man framförallt i början av säsongen när man började med 3 raka 3-1-vinster på hemmaplan, sedan åkte man på en torsk mot sig boogeylag i form av Häcken 0-3, för att sedan krossa Åtvidaberg med 3-0, som var i underkant helt klart.

Nu möter man ett Sundsvall som är bra offensivt men ganska dåliga defensivt, det kommer straffa sig tror jag. Framförallt mot ett skickligt lag som Malmö. Det kan nog bli en repris av Åtvidabergs-matchen för Malmö. Där man efter 16 minuter hade 3-0 redan. För det ska ni veta, Malmö börjar alltid starkt på hemmaplan. Vilket dom ju även gjorde i premiären borta mot just Sundsvall, 1-4 vann dom den matchen med.

Man kommer att vila Rasmus Bengtsson och Jo Inge Berget i den här matchen. Men man har ju nyförvärv som Vladimir Rodic som gjort det bra sen han debuterade och även anfallaren Nikola Djurdjic som tränare Åge Hareide vet vad han går för. Han var riktigt bra i Helsingborg för några säsonger sen, nu inlånad resten av säsongen. Nä man har bred trupp så det ska inte vara några problem alls.

malmo      Gif_sundsvall

Sundsvall har gått tungt länge nu efter en ganska fin inledning, framförallt på bortaplan. Men senaste vinsten kom 11e maj borta mot Hammarby, ändå har man mött lag som man kanske borde vunnit mot. Nu ska man ta sig an Malmö med den trupp dom har. Och efter att ha sett senaste bortamatchen mot AIK där man förlorade med hela 1-4 så känns det som att det kan bli lika illa den här gången också. För nu möter man ett Malmö som är på gång och som också är hemmastarkt som AIK. Dessutom har vi nyförvärv som inte varit med om den ”dåliga” perioden i Malmö som absolut kan visa vägen. Det viktigaste för Sundsvall är att hålla tätt första 30 minuterna typ, annars kan det rinna iväg kraftigt. Fast sen är ju frågan ifall dom har kvalité nog i defensiven för att hålla emot, jag tror inte det.

Skademässigt så kan vi stryka anfallaren Johan Eklund, men även backarna Marcus Danielsson (varit skadad hela säsongen) och Eric Larsson. Det är avbräck man inte har råd att ha borta ifall man ska kunna matcha ett Malmö på bortaplan en dag som denna. Sen kan man ju tillägga det att Sundsvall haft oerhört svårt mot just Malmö borta senaste mötena. Där har vi idel förluster och det är stora siffror, 6-2, 6-0, 2-0 och senast 4-1.

————————————————————————————————————————————————————-

Malmö kan ha vaknat till liv efter 2 bra matcher på raken och att möta Sundsvall nu känns som ett gynnsamt läge. På hemmaplan är man starka och man har gjort mycket mål. Framförallt så är man nästan alltid bra i början. Nyförvärven Rodic och Djurdjic startar troligen och jag tror vi kommer få se ett hungrig Malmö idag. Sundsvall har inte vunnit en match sen 11e maj, vilket är 8a raka utan vinst. Formen är allt annat än god. Dessutom har man under säsongen haft svårigheter defensivt vilket känns väldigt farligt när man ska möta ett hungrig Malmö. Kom ihåg att Malmö vann i premiären med 1-4 mot just Sundsvall. repris nu månne? Jag spelar idag två spel då jag inte kunde lämna något av dom utanför. Det är Malmö att göra över 2.5 mål till oddset 2.12 och Malmö att göra mål innan matchuret slår 31:00, till det får vi ett odds på 1.83. Insatsen är medel på båda spelen. Jobbbaaa!

/ L’orso