Den sista matchen ska spelas för att fullborda den fyrtiosjunde omgången i Hockeyallsvenskan. Det vankas inget mindre än en riktig toppmatch och ett derby i kvällens match. Serietrean Malmö tar emot Rögle i säsongens sista derby. Två lag som vet hur det offensiva spelet fungerar och har sylvassa powerplay. Får vi se massor utav av mål eller blir det en tillknäppt och försiktig match?

  • Match: Malmö – Rögle
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Mål innan 09:59? Ja
  • Odds: 1,82 @ Unibet
  • Insats: 1,5/5 units
  • Spelstopp: 16/2, 19.00

Malmö ska försöka studsa rätt i sitt spel efter att ha tappat det mesta av flytet sen nyår. Nu sist blev det förlust mot Timrå på bortaplan med 5-3. Detta trots att Malmö ledde med 2-0 redan efter fem minuter.
Förlusten innebar att Malmö bröt sin två matchers långa förlustrad och har nu tre segrar på sina fem senaste matcher.
Det gör Malmö till seriens sjunde formstarkaste lag med åtta poäng av dom femton möjliga.
Med en något svag poängskörd jämfört med dom andra topplagen i Hockeyallsvenskan har nu Malmö tappat direktplaceringen upp till SHL och ligger först på en tredje plats med åttiotre poäng. Dock är Malmö endast fyra poäng bakom serieledande Karlskrona och två bakom Västerås. Båda dessa lag har även en match mer spelad.

Hemma i Malmö Arena har Malmö gått starkt under säsongen. Poäng i sjutton matcher av tjugotre. Totalt har det blivit fyrtiofyra poäng och det gör Malmö till seriens tredje bästa hemmalag. Inte nog med det så har Malmö nätat åttiotre gånger på hemmais och det är andra flest av ett hemmalag.
Malmö besegrade Oskarshamn med 3-2 efter straffar i sin senaste hemmamatch och tog därmed sin andra seger på lagets fem senaste hemmamatcher. Noterbart är att det har blivit minst ett mål under matchens första tio minuter i sexton av Malmö’s totala tjugotre hemmamatcher.

malmo_200V.S rogle_200

Rögle har hittat formen lagom till sluttampen av säsongen. Nu sist blev det seger över Västerås med 5-4 efter straffar. Detta trots att Rögle tappade 4-0 till 4-4 under matchens sista tio minuter. Segern innebar Rögle’s tredje raka och den femte på lagets sex senaste matcher.
Det leder till att Rögle har spelat ihop elva poäng på sina fem senaste matcher och är seriens tredje formstarkaste lag.
Den fina formen har gjort att Rögle nu är tillbaka på allvar och krigar om direktplatserna till SHL. Laget har efter fyrtiosex omgångar sjuttionio poäng och ligger på en fjärde plats i tabellen, och har sex poäng upp till andra placerade Västerås som har en match mer spelad.

På bortaplan har Rögle inte rosat marknaden utan tillhör den nedre regionen i bortatabellen. Rögle har tagit poäng i tolv av tjugotvå bortamatcher och har spelat ihop tjugosju poäng. Det gör Rögle till seriens nionde bästa bortalag.
Den största skillnaden från att spela borta från hemma är att laget inte har lyckats med offensiven i lika stor utsträckning jämfört med på hemmaplan. Femtiotre gjorda mål på bortais är blott tionde bäst i serien av ett bortalag.
Rögle besegrade däremot AIK i sin senaste bortamatch och bröt sin sex matchers långa förlustrad på bortais.
Av Rögle’s tjugotvå bortamatcher har nio matcher innehållit minst ett mål under matchens tio första minuter.

Det sista derbyt för den här grundserien.
Dom tidigare tre derbyna har resulterat i två Malmö segrar och en för Rögle.
Först blev det seger för Rögle på hemmaplan med 3-2. Första målet 07:42.
Den andra matchen vann Malmö med 3-1 på hemmaplan. Första målet 06:59.
I det senaste mötet vann Malmö på bortaplan med 4-3 efter straffar. Första målet 19:03.
Dom fem senaste möten i Malmö Arena har slutat med fyra segrar för Malmö och en för Rögle. Noterbart är att fyra av fem matcher har fått ett tidigt mål innan tio minuter.

Tre ord, tröjhissning, derby och fullsatt.
Det spelas det sista derbyt under grundserien och oj vilken avslutning det kommer att bli. Malmö kommer att hissa Roger Nordströms tröja innan matchen och det är sålt över 12 700 biljetter. Snacka om att det kommer bli en otrolig inramning innan matchen!
Därav behövs det inte ordas så mycket om motivering av spelet. Men jag nämner en del.
Tre viktiga poäng som står på spel och vid tre poäng åt något håll kommer förutsättningar bli bra mycket ljusare inför dom resterande omgångarna.
Derbyna mellan dessa två lag brukar sluta målrikt och i stort sett alltid med ett tidigt mål i matchen. Fyra av dom fem senaste mötena i Malmö Arena har fått ett mål innan ens tio minuter är spelade.
Det är två av seriens bästa powerplay-lag som inte tvekar på att utnyttja läget när chansen ges.
Samt att det är två av Hockeyallsvenskans mest målglada lag. Malmö har gjort flest mål med sina hundrafyrtiosju och Rögle tredje flest med hundratrettionio.
Med en fullsatt arena där spelare, publik och ledare kommer vara laddade till max när pucken släpps och kommer inte vika ner sig. Det gör att vi kommer få en inledning med högt tempo och massor utav målchanser.
Därför ser jag spelet mål innan 09:59 i den första perioden hos Unibet till 1,82 som det bästa spelet och nyper det.