Svenska mästarna tar emot Örebro på Swedbank stadion. Här tror jag vi får se ett taggat Malmö som gjorde en ganska dålig insats senast mot Norrköping och förlorade. Men på hemmaplan är man starka, framförallt dominerar man matchbilden ganska kraftigt allt som oftast. Dessutom revanschsugna efter cupförlusten mot just Örebro. Ett Örebro som har haft en tung inledning på Allsvenskan och man harvar i botten, och jag tror man får det tufft här.

  • Malmö FF – Örebro SK
  • Spel: Malmö över 7.5 hörnor
  • Odds: 1.83 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Malmö har inte riktigt haft den säsong som dom flesta kanske trodde, spelet har sett hackigt ut många gånger och Markus Rosenberg har haft det riktigt tungt. Han missar mer än vanligt vilket bara gynnar dagens spel i fråga. Dock så brukar man dominera hemmamatcherna och på så sätt skapa väldigt mycket chanser. Men försvarsspelet har varit sisådär och i vissa matcher har man förlorat på grund av det. Nu tror jag man kommer dominera som vanligt och säkert vinna rätt bekvämt. Men framförallt så tror jag det kommer skapas en hel del hörnor för hemmalaget, när dom inser att Örebro har samma solida försvar som i cupmötet. Malmö har dessutom 2 mittbackar borta till denna match som kan påverka en del, då tänker jag på att Örebro kanske kan göra något mål och då måste man absolut framåt.

Malmö har på sina senaste 5 hemmamatcher skapat såhär många hörnor: Halmstad 10 st, Helsingborg 3 st, Häcken 11 st, Åtvidaberg 10 st, Djurgården 16 st. Som ni ser så är det väldigt mycket hörnor som man skapat med undantag för skåne-derbyt, men man har ett snitt på 10 hörnor senaste 5 hemmamatcherna vilket talar för sig själv.

malmo     örebro

Örebro har som sagt haft det riktigt tungt den här säsongen, efter att vissa trodde att man var en outsider på Europa-platserna. det ska dock säga att man har haft mycket otur i många matcher, men tur och otur förtjänar man väl kanske, nåja. Nu tror jag fokuset helt och håller kommer att ligga på ett bra försvarsspel för att sen såra vid kontringar och fasta situationer offensivt. Malmö har ju faktiskt 2 av sina 3 mittbackar borta så känns läge för ett Örebro mål kanske. Men man kommer såklart bli rejält tillbaka pressade i stora delar av matchen, och lär blir intressant att se ifall man lyckas hålla tätt i början annars kan det rinna iväg målmässigt. Men man har ju försvarat sig väl en hel del och man har släppt till mycket hörnor som resultat av det.

Örebro har på sina senaste 5 bortamatcher släppt till såhär många hörnor: Kalmar 6 st, Häcken 7 st, Göteborg 9 st, Elfsborg 9 st, Djurgården 8 st. Ja som ni ser så är det en del hörnor och då har man inte mött hörnmaskinen Malmö än. Snittet på antal hörnor bakåt på de senaste 5 bortamatcherna ligger på 7,8 st. och det känns bra inför drabbningen med svenska mästarna.

—————————————————————————————————————————————————————-

Malmö är ett riktigt bra hörnlag som allt som oftast öser på när man spelar hemma, även borta. Målskyttet har man haft problem med i år vilket lett till att antalet hörnor känns starkare än någonsin. Nu möter man ett bottenlag och kan inte tänka mig att man inte dominerar matchen från start till slut. Då borde man således skapa en hel del hörnor. Örebro kommer kämpa för allt vad man äger var så säkra, och med tanke på Malmös skrala målfacit, mot vad man trodde, så kanske man kan streta emot en del. Men matchen kommer säkerligen vinnas av Malmö, så även hörnorna. För man släpper till ganska mycket hörnor mest hela tiden. Nä jag spelar Malmö över 7.5 hörnor till oddset 1.83. Insatsen blir något över medel här. Jobba!!

/ L’orso