Hämtar ytterligare ett spel från en av de Allsvenska matcherna ikväll, men den här gången har de båda lagen inte lika mycket att spela för. Malmö går för guldet medan ÖSK är avsågat sedan tidigare. Motivation och grundkapacitet bör tala för det här.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan, Sverige
  • Match: Malmö – Örebro
  • Spel: Hemmalaget att göra mål i båda halvlekarna
  • Odds: 1,60 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.00

Malmö står, tre timmar före avspark, som serieledare och kan eventuellt hålla sig kvar vid den positionen inför den avslutande omgången. Tillskillnad från många av konkurrenterna så har man en stark resultatrad bakom sig med fyra raka segrar så formen är det absolut inget fel på. Sett till att Örebro parkerar i botten, med endast den berömda äran att spela för, så står man rättmätigt som skyhöga favoriter till en femte raka vinst.

Inga skador eller avstängningar på ordinarie startspelare hos hemmalaget. Hos bortalaget är anfallaren William Atashkadeh skadad sedan tidigare medan Tobias Grahn har sagt upp sitt kontrakt. Med det så är det ungefär samma manskap som kliver in i dagens batalj som i den senaste matchen för de båda lagens del.

Inte mycket att orda om. Fram tills klockan är 18.00 leder Malmö årets upplaga av Allsvenskan på att man har gjort fler mål än Elfsborg (exakt samma målskillnad i nuläget) och skulle Borås-laget vinna sin match så kommer det här vara en målskillnadsaffär inför den avslutande omgången. De ljusblåa lär med andra ord inte ha problem med att motivera sig själva inför den här matchen där man kommer behöva måla framåt.

Örebro har varit klart för Superettan sedan tidigare och har faktiskt spelat bättre (iallafall samlat på sig fler poäng) nu när matcherna inte har betytt någonting och målet har varit att göra ett stabilt avstamp inför det kommande året. Men när det kommer blåsa som hårdast ikväll så tror jag inte att det kommer offras hörntänder för att förhindra motståndarna att göra sitt på deras hemmaplan.

Blev något förvånad när jag märkte att MFF faktiskt inte har löst den här spelvarianten oftare hemma på Swedbank då jag i överlag har imponerats över vilken jämn nivå de kan hålla över 90 minuter, och mot kvällens motståndare så bör man ha en hyfsad chans. Sett till 3 av de 4 senaste matcherna (hemma/borta) har man dock lyckats peta dit minst en boll i vardera halvlek.

________________________________________________________________________

Med låga odds på diverse handikapp-spel så känns ändå den här relativt fin kontra oddset, då man inte heller kommer påverkas vid ett eventuellt insläppt mål. Ett Malmö som lär forcera till och från ska nog kunna hitta luckorna för att lösa detta. Att man gör mål i båda halvlekarna spelas.

/Puyol