Vi närmar oss slutet och det med stor spänning. Den 26:e omgången av Allsvenskan ska dra igång där en av guldkandidaterna är inblandade i den enda fredagsmatchen. Swedbank Stadion är spelplatsen när Malmö och Norrköping ska drabba samman och här vill jag tro att de ljusblåa ska ta sin chans att hålla kvar sin dröm inom räckhåll.

  • Match: Malmö – Norrköping
  • Spel: Malmö
  • Odds: 1,55 @ Betsson
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19.00

Malmö kan, tills vidare, kliva upp i delad serieledning via en seger ikväll. Insatsen i måndags (2-0 vinst borta mot Syrianska) var livsviktig efter att ha gått segerlöst ur två tuffa matcher mot Helsingborg och Göteborg, trots hyfsat spel. Hemma på Swedbank, inför Sveriges bästa publiksnitt, är man en maktfaktor med 8 vinster på 12 matcher där man endast har släppt in 4 mål.

Norrköping är väldigt formstarkt för dagen där man har gått obesegrat i 4 raka matcher. Man kommer från ett duktigt kalas där man bjöd avsågade GAIS på en duglig käftsmäll med häftiga 7-2 och man placerar sig faktiskt på tabellpositionen bakom Malmö, dock alldeles för långt efter för att, likt motståndarna, kunna hota om guldet.

Malmö: Den ordinarie lagkaptenen Daniel Andersson saknas sedan tidigare. Jansson/Helander har dock gjort det riktigt bra i mittlåset i hans frånvaro. Wilton Figueiredo är tillbaka i truppen och jag förväntar mig att han finns med från start på mitten.
Norrköping: Bobbie Friberg Da Cruz kan inte delta ikväll pga det gula kortet han drog på sig i den senaste matchen, i övrigt ser det väldigt ljust ut sett till skador/avstängningar.

Om man fokuserar på Malmö i första hand så är det här inget annat än en ”måste-match”. Ett poängtapp på hemmaplan vore ödesdigert inför fortsättningen, men positivt nog så har man en relativt rutinerad trupp som har varit med om liknande scenarion förut.

I Norrköping-lägret talas det om att man kan kliva in och spela utan press, vilket har sina för- och nackdaler beroende på humöret. Det gör att spelare både kan våga göra det där lilla extra till det positiva samtidigt som man kanske inte tar den där ”extra-metern” i en löpning. Återstår att se hur man kommer in i den här matchen. I övrigt så är det här ”Pekings” första ligamatch på naturgräs sedan slutet av juli.

Många trodde att Malmö skulle tappa i guldjakten när Ranégie/Durmaz försvann från laguppställningen under det senaste transferfönstret. In kom sydafrikanen Tokelo Rantie som är en annan typ av komplement till Daniel Larsson på topp. Man har tappat styrka i luften för att bli ännu kvickare och duon Rantie/Larsson (bilden) är utan tvekan det absolut snabbaste anfallsparet i Allsvenskan. Tror att just det kan passa bortalaget illa i det här mötet då jag inte tror att de kommer sjunka överdrivet djupt heller.

Ni som har följt mig under en längre tid vet förmodligen att jag föredrar att spela överspel/lag istället för raka segrar, men jag gör ett undantag här. MFF spelar så pass tight och kontrollerande på hemmaplan att om man fortsätter på den inslagna vägen så har man skapat sig en väldigt god segerchans redan där och ett mål framåt kan räcka. Malmö är högmotiverat och det känns rätt spela på dem vid det här skedet av säsongen.

Det blir även ett sidospel och det på en potentiell målskytt:
Tokelo Rantie (Malmö) målskytt  2,60 (Unibet) 1/10 units

/Puyol

Ni kan även följa mig och oss via Twitter då det brukar släppas spel även där med innehåll av fotboll, innebandy och kampsport: @Puyol_SpelaSpel & @spelaspelse