En helt avgörande match för Malmö som jagar 4e platsen och en eventuell Europa cup-plats. Och en helt avgörande match för Norrköping som jagar det där guldet. Malmö får tillbaka Rosenberg på topp vilket är ett klart plus och har hemmaplansfördelen. Norrköping måste troligen gå för 3 poäng här och risken finns att man blir rejält straffade, men offensivt så har man två formtoppade spelare i Kujovic och Kamara. Böljande match att vänta här!

  • Malmö – Norrköping
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.73 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 13.00

Malmö kommer från en seger borta mot Hammarby med 0-1 där man var bra spelmässigt men man saknade det där lilla extra framåt, samtidigt så mixade man lite med laget och roterade lite. Men man vann dock matchen och nu har man allt i egna händer för att ta den där 4e platsen som kan ge en plats i Europa nästa säsongen beroende på om något lag i topp-3 vinner Svenska Cupen 2016. På hemmaplan är man även starka och jag tror dessutom att man vill avsluta snyggt inför hemmapubliken.

Inga avstängningar eller skador som stör just nu, dock får man tillbaka både Markus Rosenberg och Tobias Sana som var avstängda senast där framförallt Rosenberg är ett klart plus att få tillbaka, såklart. Det kommer finnas en hel del ytor nu när man möter ett Norrköping som ju måste vinna, troligen. Och då är Malmö som bäst.

Malmö     norrköping

Norrköping har nu allt i egna händer efter 3-1-segern hemma mot Halmstad senast som borde blivit större kan man tycka, även om Halmstad tryckte på i slutet av matchen. Annars är man i väldigt bra målform framåt med formstarka spelare, men samtidigt så släpper man in alldeles för mycket mål bakåt för att man ska känna sig nöjd liksom. Här i den direkt avgörande matchen mot Malmö borta så är förutsättningarna som så att vinner Göteborg eller får ett oavgjort resultat HEMMA mot ett Kalmar utan något att spela för så måste Norrköping vinna mot Malmö. Så ja att spela på kryss och hoppas på att Kalmar vinner mot Göteborg känns ju långsökt så räkna med att Norrköping spelar för att vinna den här matchen, vilket komma öppna upp ytor bakåt.

Samtidigt har man väldigt formstarka spelare offensivt så som Alhaji Kamara som gjorde 2 mål mot Elfsborg näst senast och som gjorde 2 mål mot Halmstad senast. Och sen har man ju skyttekungen Emir Kujovic som också gjorde mål senast, såklart.

————————————————————————————————————————————————————–

Malmö är hemmastarka och har 4e platsen att spela för och kommer därför inte lägga sig ner och dö här. Och i och med att det kommer ges ytor lär man onekligen få en del chanser att göra mål här. Och man får tillbaka Rosenberg och Sana offensivt, även det klart plus. dessutom bra inbördes mot Norrköping på senare år här. Norrköping måste troligen vinna, och lär därför vara rätt desperata i den här matchen, mer än vanligt alltså. Defensiven är den svaga elen i laget när man möter bra offensiva lag. Dock har man en bra offensiv själva, och som är väldigt formstark för tillfället. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.73. Insatsen är ganska hög. Jobbba!

/ L’orso