SHL trummar vidare efter några dagars uppehåll på grund av slutspel i Champions Hockey League. Där spelar inte Malmö, men det gjorde Linköping. Och avancemang blev det verkligen inte. Uttåg utan dess like och nu återstår det att se om laget har hämtat sig från den smärtsamma förlusten?

  • MatchMalmö – Linköping
  • Liga: SHL
  • Speltips: Money line Malmö
  • Odds: 2,17 @Nordicbet 
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 8/10, 19:00

Malmö har vilat i inledningen av veckan och har inte spelat match sen i lördags. Då åkte laget på en 3-0 förlust mot Djurgården på bortaplan. Malmö kom aldrig upp i sin rätta kapacitet och med matchstraff på Henrik Hetta talade en del över Malmö’s spel den dagen.

Förlusten innebar fjärde raka och Malmö ligger på kvalplats i tabellen. Det har bara blivit fyra poäng på dom inledande sex omgångarna och det är två poäng upp till Luleå på säker mark. För Malmö’s del är det inte att laget har spelat dåligt utan det är mycket att försvarsspelet har svikit och att offensiven inte har räckt till trots bra spel.

Det är inne i Malmö Arena har Malmö tagit sina fyra poäng den här säsongen. Malmö har spelat riktigt bra på hemmaplan och har varit förtjänta fler poäng och segrar än vad som hittills har tilldelats. Speciellt mot Färjestad i den senaste hemmatchen då laget föll med 2-3, men ägde i stort sätt hela matchen.

Malmö saknar kaptenen Henrik Hetta i kvällens möte som är avstängd efter crosscheckingen han delade ut i förra omgången.

malmo_200 V.S linkoping_200

Linköping spelade sextondelsfinal i Champions Hockey League så sent som i tisdags. Då vankades det returmöte mot tjeckiska Liberec. Ett förhoppningsfullt hemmalag, Linköping hade planerna på att vända 1-4 underläget från match ett. MEN ack se fel det blev. Det tog inte ens nio minuter innan Liberec hade dödat matchen och lite till då ställningen var hela 4-0 till gästerna. Matchen slutade till slut 3-6 och Linköping fick se sig utslagna med totala 4-10.

I SHL har det däremot gått bättre för östgötarna. Laget har spelat sex matcher och gått segrande ur fem av dessa. Det har lett till en poängskörd på tretton poäng och det räcker för att ligga på en tredje plats i tabellen. Linköping har tre poäng upp till serieledande Frölunda.
Linköping’s form i SHL är stark då laget har fyra raka segrar och besegrade senast HV71 med 2-1 på bortaplan.

Annars är bortaplan inget Dan Tangnes och hans mannar har gillat alltför mycket för om åren. Under den här säsongen har det däremot börjat bättre och Linköping har avgått med segern i två av tre bortamatcher. Det leder till sex poäng på bortais och Linköping är SHL’s fjärde bästa bortalag.

Linköping saknar eventuellt G. Roe på grund utav sjukdom och R. Rahkshani är borta tillsvidare.

Första mötet på sju år, hur ska detta sluta?
Har Linköping hämtat sig från chocköppningen mot Liberec senast eller säger dom bara det? För Malmö blir det här en bra omstart efter några dagars uppehåll. Ett Malmö som har spelat bra under inledningen av SHL, men har inte lyckats fått resultaten med sig. Det är framförallt på hemmaplan som Malmö har imponerat och hade laget haft studsen med sig skulle det ha blivit segrar mot både serieledande Frölunda och tabelltvåan Färjestad. Laget har viktiga P. Mueller som skjuter skott efter skott och som kommer bli viktig för laget. Hela kedjan med Mueller-Svensson-Galiardi är stark och kommer bära sitt lag med A. Thuresson bakom sig.
Linköping har inlett starkt i SHL, men mycket tack vare R. Rahkshani och G. Roe. Nu saknas garanterat den förstnämnde till matchen och eventuellt nämnd nummer två. Det kan komma bli matchavgörande för bortalaget som har dessa två lirare som en av sina bästa offensiver.
Linköping’s defensiv var under all kritik mot Liberec och Linköping brukar i regel inte trivas lika bra på bortais som på hemmais. Lyckas Malmö få tungan på vågen och få igång målskyttet och att O. Alsenfelt vaknar i kassen. Då har laget goda möjligheter till att bryta den tunga trenden med fyra raka nederlag.
Mitt spel blir därmed en hemmaseger inklusive övertid och straffar till 2,17 hos Nordicbet.