Leksand är bara en seger ifrån att säkra sin SHL-plats efter att ha vunnit match fem på hemmaplan. Nu åker lagen till Malmö och till Malmö Arena. En arena där Malmö har trivts riktigt bra under säsongen och har tagit två av tre segrar mot Leksand i det här playoff-spelet. Kan Malmö tvinga fram en sjunde och direkt avgörande match eller har Leksand kylan att avgöra ikväll?

  • Match: Malmö – Leksand
  • Liga: SHL
  • Speltips: Money line Malmö
  • Odds: 1,82 @ Betsafe
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 30/3, 19:00

malmo_200V.S leksand_200

Leksand lyckades behålla lugnet och inte stressa upp sig alltför mycket i match fem. Laget började riktigt bra i den första perioden och tog välförtjänt ledningen. Kvittering kom däremot något oväntat och det var 1-1 efter den första perioden. I den andra perioden blev Leksand tagen av stundens allvar och Malmö var det klart bättre laget perioden igenom, men inga mål föll.
I slutperioden dröjde det bara drygt två minuter innan Leksand tog ledning. En ledning som skulle stå sig och trots att Malmö skaffade målchanser uteblev målen och Leksand har nu 3-2 i matcher.

I samtliga möten har det varit en tät dramatik. Lagen följs åt och det är dom små marginalerna som har blivit avgörande.
Malmö tog ledningen i matchserien via en seger på bortaplan. Leksand vände därefter till 2-1 i matcher efter att först ha vunnit på bortais och sedan nästkommande hemmamatch.
Malmö lyckades kvittera till 2-2 i matcher i sin senaste hemmamatch, men Leksand vann som sagt det förra mötet och har nu matchboll.

27.03.15SHLLeksandMalmö2 : 1
24.03.15SHLMalmöLeksand3 : 1
21.03.15SHLLeksandMalmö4 : 3
18.03.15SHLMalmöLeksand2 : 3
(2 : 2)
15.03.15SHLLeksandMalmö3 : 4

Kan hemmastarka Malmö tvinga fram en sjunde och direkt avgörande match?
Ja, jag tror det. Vi kan börja med att laget kommer ha ett otroligt hemmastöd. Det har sålts över 10 300 biljetter och då är det bara förköp än så länge. Räkna med ett rejält tryck i Malmö’s absolut sista hemmamatch för den här säsongen.
Malmö har stridit bra mot Leksand och på just hemmaplan i den här matchserien har Malmö varit starka och borde egentligen ha vunnit sina två hemmamatcher.
Under grundserien var Malmö ett av Hockeyallsvenskans bästa hemmalag och det ska till något extra från Leksand om laget ska vinna ikväll.
Ett Leksand som inte har varit något bra bortalag under säsongen och i det förra mötet visade Leksand upp stundande nerver och ett krampaktigt spel. Det är stora möjligheter att det kommer uppstå ikväll igen och vågar Malmö kliva ut och spela som laget har gjort under stora delar under säsongen kommer segern att komma.
I sin sista hemmamatch för säsongen och ett rejält hemmatryck kommer Malmö ha en sjätte spelare med sig hela kvällen och bör kunna sätta en rejäl press på dalmasarna.
Mitt spel blir därmed Malmö som segrare inklusive övertid till 1,82 hos Betsafe