Match nummer två och Malmö har en 1-0 ledning i matchserien. SHL-laget Leksand fick en mardrömsöppning i kvalet om att få spela kvar i SHL. Pressen steg från något till massor. Underläge i matchserien och hemmaplansfördelen finns inte kvar. Kan Leksand hämta sig och komma tillbaka?

  • Match: Malmö – Leksand
  • Liga: SHL
  • Speltips: Malmö över 2,5 mål 
  • Odds: 1,95 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 18/3, 19:00

malmo_200V.S leksand_200

Borträknade Malmö tog sig vidare till direktkvalet till SHL med en hel del gnutta tur. En straffseger över BIK Karlskoga och en uddamålsseger mot Mora i dom två sista omgångarna hjälpte laget att få möjlighet att nå SHL.

Det började på bästa sätt när laget begav sig till Dalarna och till Tegera Arena där Leksand som laddat upp för den här matchserien väntade.
Ett hemmalag som inte alls har haft samma stabilitet i försvars och målvaktsspelet under den här säsongen som laget hade under sin första säsong i SHL. Det har märkts att O. Alsenfelt inte kan bära sitt lag ännu en säsong och säsongens lagbygge har väckt en del frågetecken.
Leksand var det lag i SHL som släppte in flest mål under grundserien, hundrasjuttionio stycken. Även på bortaplan släppte Leksand in massor utav mål och laget släppte in flest på resande fot också, tillsammans med jumbon Modo. Åttiosju stycken.

I match ett var pressen på Leksand hög och det började på bästa tänkbara sätt med 1-0 redan efter 2.15 i en passiv period. Leksand fick även en smakstart direkt i den andra perioden och stänkte dit 2-0 i spel fem mot tre och det såg oerhört bra ut. Men sen hände något, Malmö lyfte upp spelet och släppte på tyglarna. Fick ett powerplay och vips var ställningen 2-1. Med fem sekunder kvar av perioden gav Eric Himmelfarb svar på tal under säsongens behandling av Leksand och stänkte in 2-2.
Den tredje perioden han knappt börja innan Leksand än en gång tog ledningen. Kvittering skulle komma och av vem, om inte E. Himmelfarb. 1.30 återstår av matchen när M. Persson skjuter ett skott som O. Alsenfelt räddar men det studsar ut på Leksand’s backen B. Connelly och tillbaka i eget mål och Malmö vinner matchen med 4-3.
Det går summera att Malmö var betydligt hetare än Leksand och det visades klart att Leksand har allt att förlora medan Malmö bara har allt att vinna efter tidigare ha varit uträknade för att kunna nå SHL.

Malmö med hemmaplan mot Leksand vars press nu är enorm.
1-0 i matcher till Malmö och nu hemmamatch i tunga Malmö Arena. En arena där Malmö har trivts ofantligt bra under säsongen och bara öst in mål. Malmö gjorde näst flest mål på hemmaplan och snittade 3,5 mål framåt per match under grundserien. Arenan har redan sålt över  8000 biljetter och trycket kommer vara enormt.
Malmö som gjorde en strålande insats senast visade ingen respekt för SHL-laget Leksand och spelade med hög fart, bra press och skapade mängder av målchanser. 
Leksand visade upp ett darrigt försvarsspel som tidigare under säsongen och laget är inte stabila att spela i egen försvarszon.
Med ett Malmö som kommer ösa på på hemmaplan kommer knappast att backa hem och får Malmö in det första målet kommer Leksand vara tvungna att öppna upp sig mer.
Så med ett Malmö med fördel i matchserien, hemmaplan och har en otrolig målfabrikation mot ett försvars svagt Leksand blir mitt spel Malmö över 2,5 mål då det kommer behövas minst tre mål för att vinna matchen under ordinarie tid.