Hockeyallsvenskan bjuder på en riktig höjdarmatch ikväll när Malmö och Leksand drabbar samman. Malmö som har en väldigt tveksam form måste nu börja plocka poäng om man vill spela play-off. Samtidigt så ser Leksand otroligt stabila ut och ångar på som en maskin.

  • Match: Malmö – Leksand
  • Spel: Bortalaget över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Malmö ligger just nu på en sjunde och sista play-off plats i hockeyallsvenskan, men det är ett pressat lag som tar emot serieledande Leksand ikväll. Både Örebro och Oskarshamn jagar tätt bakom Malmö och det vill till att man kommer upp ett par snäpp idag. Formen är inte alls bra och man kommer ifrån tre raka förluster där man endast gjort tre mål framåt. Nu har det förvisso varit ganska tufft motstånd i form av Karlskoga och Södertälje, men hemmaförlusten mot Troja/Ljungby senast är inte direkt imponerande. Runt 8000 biljetter sålda till ikväll och med det trycket kommer Malmö förmodligen forcera framåt rejält, och just det tycker jag öppnar upp för det här spelet.

Hårt avbräck hos hemmalaget idag då Mattias Persson inte kommer deltaga på grund av sjukdom, saknas gör även Sebastian Meijer som lider av en höftskada.

Leksand tuggar vidare och man imponerar på mig match efter match. Senast var man illa ute mot Karlskoga efter ett tidigt 0-2 underläge, men man vände på steken och kunde till slut vinna med 5-4. Enda svagheten som jag ser det är målvaktsspelet, annars ser man otroligt starka ut över hela isen. Med tanke på att man även har hård konkurrens i truppen så finns det ingen risk för att spelare åker runt och glider på en skridsko här. Mot Karlskoga blev jag väldigt imponerad av juniorkedjan med Forsberg, Händemark och De La Rose, en kedja som kommer sätta rejäl press på Malmös backar idag. Bortalaget kan spela helt utan press här då det är Malmö som är i störst behov av poäng, vilket gör att Leksand kan spela på misstag hos hemmalaget.

Inga skador eller avbräck hos bortalaget.


Blir nog en härlig inramning ikväll med massa folk på läktaren som vill lyfta fram sitt Malmö. Något som inte alltid är positivt då man lätt kan storma framåt och glömma bort defensiven. Det kommer man inte ha råd med idag och jag tror att Leksand smäller in minst tre mål här. Kikar vi på Leksands 10 senaste matcher har man gått över den här linan 8 gånger.

/e@sy