Hockeyallsvenskans två giganter (pengamässigt) möts ikväll i Malmö Arena, och det är grymt viktiga poäng på spel. Leksand på en fjärdeplats med fyra poäng upp till en direktplats i kvalserien, och Malmö på en sjunde och sista play-off plats, men enbart sex poäng före åttan Södertälje. Här har ena laget viktiga spelare borta ikväll, så jag tror dom får det svårt. Testar även ett över/under spel i matchen.

  • Match: Malmö – Leksand
  • Spel: Malmö (1×2)
  • Odds: 1.90
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 19/12 19.00

Malmö har som sagt en sista plats till play-off i dagsläget, men avståndet ner till Södertälje är bara sex poäng. Givetvis är man inte nöjda med en sjundeplacering och det var väl lite därför tränare Strömberg fick kicken nyligen. I efterhand har det ju även kommit ut att en hel del av ”stjärnorna” i Malmö inte trivts med Strömberg, och kanske därför inte offrat liv och lem för han. Men nu är Strömberg borta och det finns inte några bortförklaringar kvar. Ikväll kommer det vara ett vara bra tryck på läktaren som alltid mot Leksand, och hemmapubliken vill nog inte se dessa välbetalda spelare vika ner sig i första taget. Det vet nog även spelarna om och det finns en viss press på att prestera ikväll. Senast hämtade man upp ett 2-0 underläge mot Sundsvall och vann till slut efter straffar, men ingen skam över det då  Sundsvall tagit många tunga skalper på hemmais, däribland kvällens motståndare Leksand.

Till kvällens drabbning ser det ljust ut på skadefronten för Malmö, endast långtidsskadade Alexander Ribbenstrand missar med garanti matchen. Liten frågetecken för Robin Alvarez som stod över senaste matchen, men enligt rapport finns han med i kvällens trupp.

Leksand hade det förtvivlat jobbigt att få in pucken senast mot Tingsryd, man ser ut att ha riktigt dåligt självförtroende i avsluten. Faktum är att sedan firma Salo/Appelgren tagit över rodret så har Leksand producerat ynka tio mål, det blir ett snitt på exakt två mål per match sen man sparkade Eriksson/Olsson. Anledningen till att dessa fick sparken var just att målproduktionen varit för dålig, ironiskt nog.

Till kvällens match saknar man ett gäng mycket viktiga spelare. Enström och Prestberg har varit borta sedan tidigare, och Prestberg är givetvis ett hårt avbräck när vi snackar powerplay, som Leksand för övrigt är sämst i serien på. Filip Forsberg är på uppladdning inför JVM, vilket också är ett relativt stort avbräck offensivt för Leksand. Även Michael Raffl och Mark Hurtubise saknas ikväll, den förstnämnde på landslagsuppdrag och den andra är sjuk. Bägge dessa herrar ser jag som tunga avbräck för Leksand, främst offensivt. Dessa avbräck gör att Leksand plockar in en del juniorer inför kvällens match.

————————————————————————–

Med tanke på Malmös spelarmaterial och Leksands avbräck så ligger ettan nära till hands här. Malmö tänder till extra när ett av dom bättre lagen kommer på besök då matchen får en härlig inramning, så nu är det dags att visa hemmapubliken att man kan spela hockey!

Spelar även 3/10 units på under 5.5 mål i matchen, då Malmö inte direkt är målglada och Leksand saknar många offensiva kuggar.

/e@sy