Full omgång av hockeyallsvenskan idag och i Malmö spelas en match mellan två av seriens formsvagaste lag. Tre poäng är ett måste för Malmö just nu och mot jumbon Karlskrona ska man väl kunna fixa detta?

  • Match: Malmö – Karlskrona
  • Spel: Malmö först till tre mål
  • Odds: 1,60 @ expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Malmö har ingen smickrande rad på slutet och kommer in till den här matchen med sex raka förluster och en målskillnad på 6-18 på dessa matcher. Dessa resultat har inneburit att laget nu halkat ner under play-off strecket och man har sex poäng upp till Örebro på en sjunde plats. Det innebär att kvällens match måste vinnas och det borde vara ett rejält taggat hemmalag som kommer ut på isen ikväll. Sex raka förluster är inte snyggt men vi ska komma ihåg att det varit riktigt svåra matcher bortsett från Troja/Ljungby på hemmais. Nu väntar jumbon Karlskrona och det är en bra motståndare för att få igång målskyttet och vända den negativa trenden man är inne i.

Hemmalaget har lånat in Calle Andersson och Linus Fröberg från Färjestad som förväntas få istid i kväll.

Karlskrona ligger hjälplöst sist i tabellen och har endast spelat ihop 27 poäng på sina 41 matcher. Formen är heller ingenting att skryta om då laget endast har en vinst på sina åtta senaste matcher, en vinst som kom mot ett skadeskjutet Djurgården på hemmais. Formen på bortais är bedrövlig och man kommer in här med 17 (!) raka förluster på resande fot, vilket borde vara något form av rekord i hockeyallsvenskan. Dessutom har man släppt in tre mål eller fler i 16 av dessa 17 matcher och aldrig har man själva gjort fler än två mål i dessa matcher, en statistik som verkligen talar för det här spelet.

Bortalaget saknade senast Erik Nyström, Jonny Ågren och Andreas Elofsson. Oklart om dessa är spelklara idag men det har heller ingen betydelse för mitt spel.


Karlskronas bortafacit är som sagt bedrövligt och jag kan inte tänka mig att man har något att hämta mot ett Malmö som kommer offra liv och lem för att få en trepoängare här. Malmö har haft dålig utdelning framåt på slutet men här tror jag det kan lossna rejält. Insatsen blir av den högre graden på det här spelet.

/e@sy