Tabellelvan Malmö jagar sista möjligheterna till slutspel och play-in. Men det återstår bara fem omgångar och Malmö har elva poäng upp till närmaste lag. Nu tar sig laget sig an jumbon Karlskrona som är ett lag man har besegrat tre gånger tidigare under säsongen. Blir det en fjärde?

  • MatchMalmö – Karlskrona
  • Liga: SHL
  • Speltips: Malmö -1 mål
  • Odds: 1,93 @ ComeOn
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 27/2, 16,00

Malmö hade en kanonfin form med fyra raka segrar, men åkte på plumpen mot Frölunda och bröt segersviten och förlorade med 1-4 på bortaplan. Förlustsiffrorna speglade inte matchbilden alldeles för tydligt utan Malmö gjorde återigen en gedigen insats.
Förlusten innebar att steget upp till play-in växte. Malmö ligger just nu på plats elva med femtiofyra poäng efter fyrtiosju omgångar. Laget har elva poäng upp till Örebro på play-in plats, men det positiva åt andra hållet är att Malmö har elva poäng ner till kvalplats med femton poäng kvar att spela om.

Hemma i Malmö Arena har det inte varit bra spel under hela säsongen förrän nu på slutet. Två imponerande segrar över HV71 med 5-3 och Växjö med 3-1.
Trots det är Malmö bara seriens trettonde bästa hemmalag med en poängskörd på tjugosex poäng efter tjugotre hemmamatcher.

malmo_200 V.S karlskrona_200

Karlskrona fortsätter göra bra matcher i SHL, men fortsätter att väga för lätt. Sist var man det bättre laget hela matchen mot Luleå på hemmaplan men föll trots det med 1-2. Förlusten var Karlskrona’s andra raka och den sjunde på lagets åtta senaste matcher.
Som alla har fått det upplyst under hela säsongen ligger Karlskrona toksist. Laget är fjorton poäng bakom nästjumbon Modo och det är tjugotre poäng upp till närmsta lag ovanför kvalplats. Det är sedan länge klart att laget kommer få kvala sig kvar i SHL.

Bortaspelet går inte heller att imponeras över. Laget föll för tredje gången av sina fem senaste bortamatcher mot Färjestad med 2-4.
Poängmässigt har laget blygsamt fått till fjorton och är seriens sämsta bortalag efter tjugotre bortamatcher. Anmärkningsvärt är bara att åtta av lagets nitton bortamatcher har förlorats med minst två mål.

Det fjärde och sista mötet för säsongen.
Malmö har haft det lätt mot Karlskrona under säsongen och har tagit åtta poäng av nio möjliga. Detta efter två raka bortasegrar och en straffseger på hemmaplan.

28.12.15SHLMalmöKarlskrona2 : 1
(1 : 1)
24.11.15SHLKarlskronaMalmö0 : 3
10.10.15SHLKarlskronaMalmö4 : 7

Kan Malmö se till att säkra nytt kontrakt efter  i eftermiddag?
Möjligheten för det finns. Det räcker för laget att ta två poäng om Modo blir nollat i poängkolumnen så har Malmö säkrat nytt SHL-kontrakt. Men laget går istället för att ge sitt yttersta för att nå play-in. Dit är det elva poäng med femton poäng kvar att spela. Det finns bara ett för Malmö att göra och det är vinna resten av seriematcherna.
Och mot Karlskrona ska det bara bli seger. Karlskrona gör en bra säsong fast ändå inte. Laget väger för lätt och räcker inte till mot övriga SHL-lag och det har visat sig tydligt. Mot Malmö har laget haft det otroligt svårt och förlorat samtliga möten.
Nu har Malmö kommit igång på allvar och hade det velat sig sist mot Frölunda hade Malmö kunnat knipit minst ett poäng. Men trots allt har laget nu fyra segrar på sina fem senaste matcher. Hemmaspelet har vaknat till ordentligt och två segrar över starka motståndare som HV71 och Växjö.
Ett Malmö som är på gång mot ett Karlskrona som laddar för kvalspel. Det skiljer dimensioner mellan dessa nykomlingar och Malmö kommer ge allt för att ta upp kampen för slutspel.
Mitt spel blir Malmö -1 mål till 1,93 hos ComeOn. Det vill säga insatsen tillbaka vid en uddamålsseger.