Svensk cupfinal och här är Malmö favoriter mot Häcken. Och detta är vad Malmö siktat på hela försäsongen och våren, att vinna och komma ut i Europa så man kan räkna med att man är taggade här och kommer gå framåt. Man ska dock akta sig för Häckens offensiv som är bra och som varit lite av ett boogeylag för Malmö senaste åren. Nu vann dock Malmö för bara några dagar sen med 3-0. Kanske har dom vänt på steken nu och spärren är släppt. Tror på ett offensivt Malmö här!

  • Malmö – Häcken
  • Spel: Malmö över 6.5 hörnor
  • Odds: 1.91 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.30

Malmö har efter en sisådär inledning av Allsvenskan kommit igång på slutet och har 3 raka segrar i bagaget. Senast gjorde man en riktigt bra första halvlek där man körde över Häcken 2-0 i halvtid samt 9-1 i hörnor. man gjorde även 4 hörnor till i andra och 1 mål men matchen avgjordes ju i första kan man säga. Viktigt för Malmö att hypade målskytten Vidar Kjartansson fick göra sina första mål i Allsvenskan och även ett hattrick. Dessutom viktigt att man vann mot just Häcken som varit lite av ett boogeylag för Malmö senaste åren. Nu tror jag man bara kör på med det självförtroende laget har. Och man har ju stor motivation att vinna den här matchen då man siktat på den länge, då det var enda chansen ut till Europa där man såklart ska vara om vi kollar till de svenska lagen. Så tror på ett offensivt Malmö mot en tveksam defensiv, man kommer skapa chanser och även hörnor.

Vi stryker mittbacken Rasmus Bengtsson som inte finns med här och det är ett avbräck defensivt. Notera att Markus Rosenberg inte är avstängd i denna cupmatch efter sitt röda kort i allsvenskan, utan den gäller enbart allsvenskan.

Ser vi till hörnorna har man spelat 4 hemmamatcher i Allsvenskan där man skapat 6, 8, 8, och nu senast mot Häcken hela 13 hörnor. Nu behöver man bara skapa 7 stycken. Och visst är man ett starkt hörnlag, framförallt på hemmaplan där man oftast brukar ösa på och ha det mesta av bollinnehavet. Förra säsongen hade man ett snitt på typ 7-8 hörnor per match på hemmaplan så jag är nöjd med oddset på linan Över 6.5 hörnor.

Malmö     häcken

Häcken har inlett Allsvenskan riktigt svajigt, offensivt har det sett bra ut stundtals men defensivt har det inte alls sett bra ut och man har släppt till mycket chanser. Bara ett under att man inte tappat fler poäng. Senast mot Malmö blev man överkörda och tror på liknande historia här. Men visst hade jag gillat att Häcken tog ledning då kan vi räkna in hörnorna per automatik skulle jag säga. Nu kanske Malmö får jobba lite hårdare för att fixa minst 7 hörnor. Men Häckens defensiv är så svajig och dålig så tror man grejar det ganska enkelt ändå. Häcken släppte ju till 13 hörnor mot Malmö senast. Skulle lika gärna kunna bli något liknande igen.

Vi stryker mittbacken Tefu Mashamaite och mittfältaren Rasmus Schuller. Avbräck såklart.

Och kollar vi på hörnor i Häcken så har man släppt till 9, 8 och 13 hörnor borta i Allsvenskan hittills vilket såklart har att göra med den dåliga defensiv laget har. De två tidigare matcherna borta mot Malmö förra året och året innan dess släppte man till 11 respektive 10 hörnor. Vilket säger en hel del ändå och nu i helgen blev det alltså 13 hörnor. Jag ser en trend här, och det har såklart att göra med att Malmö är så spelförande och offensiva på hemmaplan samt att Häckens svaghet är i defensiven. Därför släpper man till mycket chanser som blir till hörnor.

——————————————————————————————————————————————————————–

Malmö är stora favoriter här. man vann mot Häcken i Allsvenskan i helgen med 3-0 och vann hörnorna med 13-4. Man är alltid starka på hörnor på hemmaplan och snittar runt 7-8 hörnor. Man har siktat på denna cupfinal ett tag och formen är absolut där. man kommer gå ut och bara köra här. Häcken känns inte alls lika starka som på försäsongen. Man har haft det tufft med skador och defensiven har sett riktigt sårbar ut. Man har släppt till massvis med hörnor borta mot Malmö senaste åren, tror inte det blir någon skillnad här heller. Jag spelar Malmö över 6.5 hörnor till oddset 1.91. Insatsen är hög. Jobbbba!

/ L’orso