Veckans andra match på Swedbank Stadion där Malmö har en ny uppgift på kort tid, den här gången med BK Häcken som motståndare. De himmelsblåa verkar ha hittat rytmen med stadig uppgång i toppen där man får gälla som favoriter även här. Väljer dock att spela på en individuell prestation vars odds står lite högre än vad jag hade förväntat mig.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Malmö – Häcken
  • Spel: Tokelo Rantie, målskytt
  • Odds: 3,15 @ Unibet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 19.00 27/6

Malmö har hittat formen där man sakta men säkert har börjat ta upp jakten på de serieledande lagen. 5 matcher i följd utan förlust där man har vunnit de 3 senaste, mycket tack vare ett anfallsspel som har vässats till rejält med 8 gjorda mål framåt i dessa vinstmatcher. Via en ny seger här så går man ikapp IFK Göteborg. Häcken studsade tillbaka efter att ha blivit nollat och förlorat 2 matcher i följd, där Halmstad besegrades senast. En av lagets bättre insatser den här säsongen även motståndet var ganska svagt för dagen, vilket visserligen kan ha haft ett samband. Man har dock fortfarande inte hittat fjolårets höga nivå där man nu parkerar på den undre halvan av tabellen.

Malmö kommer till spel utan kaptenen Jiloan Hamad pga avstängning samt Filip Helander som saknas sedan tidigare. Häcken saknar även dem sin kapten, Mohammed Ali Khan, sedan tidigare vilket även gäller Tibor Joza och Jonas Bjurström. Frågetecken på Martin Ericsson.

mffseger

Notera först och främst att Unibet (gäller hos de flesta spelbolagen) ger insatsen tillbaka ifall spelaren inte skulle komma till start, vilket skulle förvåna isåfall. Den sydafrikanske landslagsmannen bjöd på det matchvinnande målet senast efter en styrkedemonstration i ren snabbhet. Innan dess målade han även i bortamatchen mot Syrianska och med det toppar han lagets interna skytteliga på 6 gjorda mål på 11 spelade matcher. Något förvånad över att samma bolag sätter anfallskollegan Magnus Eriksson som favorit till att vara lagets troliga målskytt (under 3 ggr insatsen) då han endast har stått för 3 mål på 13 matcher.

Tokelo Rantie hämtades in ifjol och har varit ett riktigt fint tillskott i MFF. Han är otroligt snabb och har en stor potential till att bli en ännu bättre målskytt. På senare tid tycker jag även att han har blivit mer effektiv, där han har haft en tendens till att springa sig fram till många lägen utan att förvalta dem. Till över 3 ggr pengarna gillar jag hans chanser, speciellt då jag anser att det finns bättre motstånd i serien att försvara sig mot detta.

Häcken ställer upp med ett relativt trögt mittlås i Fredrik Björck och Emil Wahlström där båda kommer bli testade, och det än mer rejält, nu att jämföra med vad de blev senast mot Halmstad som inte hade någon kvick djupledslöpare. Jag tror att man kommer få svårigheter med att stänga ner ”Tiki” över 90 minuter. De gulsvarta från Hisingen har släppt in 14 mål på 7 matcher utanför Rambergsvallen den här säsongen där försvarsspelet inte har imponerat i överlag, trots att det såg bra ut senast.


Tokelo Rantie spelas som målskytt, i vanlig ordning med en insats under medel på dessa individuella prestationer.

/Puyol