Svenska mästarna Malmö FF tar på lördagen emot Gefle på hemmaplan. Och här har vi ett Malmö som har hittat formen och man spelar väldigt bra på hemmaplan just nu, vilket man i och för sig nästan alltid gjort. Men nu är man ett helt annat lag och tror inte Gefle orkar stå emot den Malmö-press som kommer från minut 1. Gefle kommer från en tung förlust i onsdags hemma mot Elfsborg så gäller att tagga till igen för nu väntar en ännu svårare uppgift. Fram med viljan och stör Malmö.

  • Malmö – Gefle
  • Spel: Gefle över 1.5 kort
  • Odds: 1.69 @ Unibet
  • Insats: 7,5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Malmö har nu hittat den form man letat efter hela säsongen i stort sett, man är nu riktigt bra och skulle inte förvåna mig om man står där som svenska mästare åter igen när Allsvenskan ska summeras. Framförallt är det de nyinköpta spelarna nu i sommar som har lyft laget, då pratar jag Kari Arnason, Vladimir Rodic och Nikola Djurdjic. Alla startar troligen mot Gefle. och att jag säger troligen är ju att man har en viktig match på onsdag borta mot Celtic i den avgörande rundan i Champions League-kvalet. Och det är klart man tycker det är skitviktigt, men Allsvenskan borde och ska också vara viktig nu när man ändå har 4 poäng bakom serieledaren. Så jag tror man kommer komma ut som hungriga vargar och vill döda den här matchen så tidigt som möjligt. Men man brukar ju gå ut offensivt redan från start så inget lär ändras till denna match.

Man har dock en avstängning på Yoshimar Yotun och Agon Mehmeti även om Agon bara är bänkspelare. Klart vänsterbacken försämras men finns bra backup ändå. Men kommer nog inte vara synbart då Malmö för det mesta kommer ha boll och köra på offensivt. För det är klart att man kommer ha det mesta av bollinnehavet oavsett hur matchen utvecklas. Det är klasskillnad mellan lagen, det bara är så.

malmo      Gefle

Gefle kommer till denna match med en förlust mot Elfsborg i bagaget och det redan i onsdags. Men denna match mot Malmö borta anser jag som betydligt svårare och man ska ha en jävla röta ifall man ska ta med sig poäng härifrån. Jag ser framför mig två olika scenarios och de första scenariot är att Malmö går ut i första halvlek och kör över Gefle som hamnar efter i duellerna hela tiden och drar på sig kort, och i paus står det 3-0 till hemmalaget. Det andra scenariot är att Gefle spelar tufft och ligger extremt lågt och drar på sig kort på så vis och har kanske 1-0 eller 0-0 i paus. Oavsett scenario så behöver vi ”bara” hoppas på 2 kort för bortalaget i den här svåra matchen. Man vet absolut om att Malmö kommer komma ut direkt från start och bara köra, handlar om att vara med från start. Är dom det tro?

Man har 4 i laget som dragit på sig 2 gula kort eller mer, varav 1 är skadad (Johan Oremo). Utöver det så är det 8 spelare som har dragit på sig 1 gult kort under säsongen. så jag har stora förhoppningar på att 2 av dessa spelare drar på sig 1 gult kort borta mot Malmö. Räcker ju med ett direkt rött också.

Domaren i denna match heter Bojan Pandzic och han har ett snitt på ungefär 3 kort per match denna säsong. Han har dömt över 10 matcher ska sägas. Så enligt denna statistik kan vi säkert få se 1 kort till Malmö och 2 kort till Gefle, och det är ungefär vad jag tror kan ske. Om inte mer förstås.

————————————————————————————————————————————————————–

Malmö är formstarkt och på hemmaplan kommer man ta tag i kommandot direkt. Det innebär att bortalaget kommer få svårt att hänga med när stjärnfyllda Malmö är igång. Bollinnehavet ägs ofta av Malmö och därför ökar ju risken för att Gefle ska dra på sig något gult kort än mer. Gefles plan är nog att ligga lågt och inte låta Malmö rulla boll så mycket. Ligga nära i pressen, men frågan är om inte det är livsfarligt för när Malmö är som bäst så går det fort och det är tekniskt. kan bli jobbigt för Gefle, oerhört jobbigt. Jag spelar Gefle över 1.5 kort till oddset 1.69. Insatsen blir ganska hög här. Jobba!

/ L’orso