Malmö tar emot Gefle på hemmaplan och det borde väl bli spel mot ett mål. Mja säkert. Men Malmö saknar tunga avbräck inför denna match och jag tycker att man blivit lite väl stora favoriter ändå. Visst att Gefle rasade sönder och samman mot Häcken och Göteborg, men man gjorde en gedigen insats mot Elfsborg senast trots förlust. Här lär fokus vara att ligga rätt i positionerna och vara väldigt defensiva och ta vara på omställningarna. Tror Malmö kan få svårt att vinna med flera bollar idag.

  • Malmö FF – Gefle
  • Spel: Gefle +2 (asian handicap)
  • Odds: 1.79 @ Unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Malmö förlorade mot Helsingborg i Skånederbyt senast vilket var tungt. Precis efter att man förlorat cupfinalen mot Häcken efter 120 minuter och straffdrama. Sen åkte man på en skada i derby på viktige Jo Inge Berget vilket är tungt. Många smällar på Malmö just nu känns det som. Och nu SKA man bara gå ut och köra över Gefle, så stora favoriter är man alltså. Tror inte det blir så enkelt faktiskt. Man kommer få möta ett defensivt Gefle som kommer fokusera på försvarsspelet och det kommer krävas finess för att ta sig igenom ett väl samlat försvar, och där hade en Jo Inge Berget behövts absolut. Tror mycket väl det kan bli en sån där match där man knappt övertygar alls och kanske får dit ett slumpmål och vinner med 1-0. Det funkar absolut för min del.

I hemmalaget så stryker vi Markus Rosenberg, Oskar Lewicki och Rasmus Bengtsson som alla är avstängda. Dessutom är Jo Inge Berget och Andreas Vindheim skadade här. Och Vladimir Rodic är ett stort frågetecken på grund av skadekänning, dock med i truppen. Men de fyra förstnämnda borde väl anses som de bästa spelarna i Malmö och trots att man har en bred och bra trupp så tycker jag att man borde påverkas negativt här ganska mycket. Och Rodic hade väl varit en naturlig ersättare för Berget på kanten dessutom.

Malmö     gefle

Gefle gjorde två raka bottennapp när man förlorade mot Häcken med 6-1 och Göteborg hemma med 2-6. Då åkte Gefle ner till ett formstarkt Elfsborg, och i alla fall jag trodde att man skulle åka på stordäng där också. Så blev inte fallet, i alla fall inte spelmässigt. För i matchen var man ganska jämbördiga med Elfsborg. Men förlorade matchen på grund av att Elfsborg hade skärpan i offensiven. Hade Gefle också haft det borde dom gjort minst 1 mål då Johan Oremo brände öppet mål i princip. Men man hade jobbat på det defensiva arbetet inför Elfsborg och det tror jag man definitivt gjort mot Malmö då man räknar med att man kommer bli tillbakatryckta i princip hela matchen. Och ju längre man håller nollan desto mer kommr man växa i matchen tror jag. Man kommer till Swedbank Stadion för att ta med sig 1 poäng typ så räkna med ett vilt kämpande Gefle som max förlorar med 1 boll kanske. Man har ju spelat hyfsat jämnt med just Malmö senaste åren.

I bortalaget så stryker vi backen Tshutshu Tshakasua och målvakten Andreas Andersson. Avbräck såklart men tror man grejar det ändå.

——————————————————————————————————————————————————————–

Malmö saknar tunga pjäser då 4 bästa ordinarie spelarna saknas på grund av avstängningar samt skada. Bred trupp absolut men man skojar inte bort dessa avbräck ändå. Här tror många att det blir en walk in the park, det tror inte jag. Tror det blir en sån här serielunksmatch där Malmö kanske vinner med 1 mål, 2 mål på sin topp. Gefle hade gjort läxan med försvarsspelet, efter fadäserna mot Häcken och Göteborg, inför Elfsborg men hade inte marginalerna på sin sida där. Här tror jag man har bättre chans när man kommer för att försvara till sig 1 poäng typ. Jag spelar Gefle +2 asian handicap till oddset 1.79. Insatsen är lite under medel. Kämpa Gefle!!

/ L’orso