Den tjugofemte omgången skall fullbordas med en match innan juluppehållet. Malmö tar emot Frölunda efter tio dagars vila. Malmö avslutade uppehållet med två raka segrar och vill gärna fortsätta på den inslagna vägen. Nu ställs laget dock emot Frölunda som jagar en topplacering samtidigt som Malmö har skadeproblem på målvaktssidan. Kommer nykomlingen orka stå emot?

  • MatchMalmö – Frölunda
  • Liga: SHL
  • Speltips: Frölunda
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 22/12, 19:00

Malmö gick på tio dagars ledighet efter att ha besegrat Modo två gånger, i en hemma och i en bortamatch. Målskillnaden tillskrevs 8-4 och Malmö tog ett rejält steg uppåt i tabellen.
Laget placerar sig nu på säkrare mark med nio poäng ner till Modo på kvalplats och Malmö befinner sig själva på en elfte plats med trettioen poäng efter tjugosex spelade matcher.

Hemmaspelet inne i Malmö Arena har resulterat i fem segrar och nio förluster på fjorton hemmamatcher. Det har lett till en poängskörd på sjutton poäng och gör Malmö till SHL’s tolfte bästa hemmalag.
Segern över Modo med 3-2 i den senaste hemmamatchen innebar laget andra på dom tre senaste i hemmaborgen. Laget hade dessförinnan en seger av dom fem senaste hemmamatcherna.

Malmö kommer till spel med två skadade målvakter. 
Oskar Alsenfelt är borta sedan tidigare och i måndags gick Pontus Sjögren sönder och borta på obestämd tid.

malmo_200 V.S frolunda_200

Frölunda åkte på en snöplig förlust mot Luleå innan landslagsuppehållet. Laget hade länge en 2-1 ledning men kvittering till 2-2 kom med mindre än sju minuter kvar av matchen och med drygt fyra minuter kvar kom även det ödesdigra 2-3 målet.
Förlusten innebar att Frölunda tappade serieledningen till Skellefteå och halkade ner till andra platsen i tabellen. Samtidigt som laget bröt segersviten på två raka matcher.
Frölunda står just nu på femtionio pinnar efter tjugosex spelade omgångar och har två poäng upp till serieledande Skellefteå.

Bortaspelet är inte så mycket att anmärka ifrån för göteborgarna. Åtta segrar på seriens elva första bortamatcher. En målskillnad på 37-31 och totalt tjugotvå inspelade poäng. Dessutom har Frölunda tre segrar på lagets fem senaste bortamatcher. Det gör Frölunda till seriens tredje bästa bortalag.
Laget förlorade förvisso sin senaste bortamatch mot Örebro med 5-3. Där går det summera att det kan ha varit lagets sämsta försvarsinsats den här säsongen.

Säsongens andra möte.
Även det första mötet gick av stapeln inne i Malmö Arena. En svängig match där Malmö kvitterade tre gånger och hade ledningen en gång. Det slutade till slut 4-4 efter ordinarie tid och Frölunda vann först efter straffar med 4-5.

Får Frölunda fira jul som serieledare?
För att det ska bli verklighet kommer laget behöva minst två poäng. Det jag däremot antar är att laget kommer åka ifrån med tre poäng. Och det är på grund av:
1. Frölunda är Frölunda. Laget har gått från klarhet till klarhet under dom senaste säsongerna med Roger Rönnberg som huvudtränare och truppen och det spel laget besitter den här säsongen kan mycket väl leda till ett SM-Guld i vår.
2. Malmö är nykomlingar och väger lättare än sina flesta motståndare. Laget har fått ett lite andrum ner till kvalplats efter dubbelsegrarna över Modo och kan andas ut för tillfället. Matchen som spelas ikväll är inte en av dom matcherna som gör att Malmö slipper kvalspel framemot vårkanten.
3. Ett av seriens bästa bortalag mot ett utav seriens svagaste hemmalag. Frölunda imponerar på bortais med åtta segrar av elva möjliga. Det tredje bästa bortalaget i ligan och vann dessutom senast laget gästade Malmö.
Lägger vi dessutom till att Malmö saknar två målvakter och blir tvungna att ställa ojämna J. Gunnarsson i kassen har Frölunda ett rejält övertag i målvaktskampen. Detta då Frölunda har seriens bästa målvakt (statistikmässigt) Lars Johansson.
Frölunda firar jul som serieledare och jag spelar bortasegern till 1,80 hos bet365.