Trots tränarbyte och att man gör sin första säsong i Allsvenskan på en del år har Östers inledning imponerat. Nu, i omgång fem, kan man säga att det är dags för omgångens enda toppmöte. Det är två lag med några tunga skadeavbräck och jag tar beslutet att inte fokusera på något vinnarspel eller målspel – utan ett hörnspel som både rent statistikmässigt och analysmässigt ger mig en bra känsla och som förhoppningsvis kan få oss jubla ikväll.

  • Match: Malmö – Öster
  • Spel: Över 10 hörnor (asian)
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 19:00

Dessa lag kommer från två imponerande insatser där man plockade varsin trepoängare som ingen kanske hade räknat med. Smålänningarna lyckades, helt rättvist, besegra Häcken på hemmaplan med 2-0. Detta medan MFF tog en, möjligen ännu mer oväntad men orättvis, seger på bortaplan mot AIK. Så vi kan vara säkra på att lagen kommer till dagens match med ett gott självförtroende och en tro på framgång.

Hemma på Swedbank Stadion skapar MFF alltid en hel del hörnor, vilket vi kunde utnyttja en del gånger redan förra säsongen. Genom den press man alltid lyckas sätta på motståndarna faller det ut väldigt naturligt att det skapas inläggssituationer och liknade som resulterar i hörnor. Dessutom med skadesituationen som råder i laget går Simon Thern in som centralmittfältare istället för Markus Halsti (som flyttar ner i mittförsvaret). Det blir ett offensivare mittfält som kommer att trycka tillbaka Öster. I de inledande fyra matcherna har Malmö i snitt skapat fem hörnor/match och det snittet tror jag kommer höjas ikväll. Förväntar mig genom det spelövertag och fina form man har att man kommer upp i sex-åtta hörnor.

Dagens bortalag, Öster, har en stor skörd av hörnor så här långt i Allsvenskan. På de fyra första matcherna har man skapat 28 hörnor vilket alltså är ett snitt på 7 hörnor/match. Det här snittet kommer såklart att sänkas efter hand och antagligen redan ikväll, men jag tycker det finns mycket som talar för att man kan komma upp i fem-sex hörnor. Genom att Östers hårt jobbande mittfält ställs mot det något fysiskt svagare i Malmö kommer man i stunder lyckas etablera spel på offensiv planhalva. Det här har både Halmstad och Kalmar lyckats med mot MFF på Swedbank Stadion.

Man lär dessutom inte vara blyga för att skaffa sig läge för hörnor då man troligen ser det en stor möjlighet att straffa hemmalaget. Trots att Pablo Pionses Arce missar matchen på grund av skada, är jag tämligen övertygad Östers kantspelare Kenny Pavey och Vlado Zlojutro kommer ta sig förbi de offensiva ytterbackarna Miiko Albornoz och Ricardinho.

                                                                                                        

Det här spelet känns bara bättre och bättre ju mer jag tänker på det. Öster kommer hamna i inläggssituationer och når förhoppningsvis upp till i alla fall fem hörnor. Sedan förväntar jag mig av Malmö, som alltid skapar många hörnor på hemmaplan, att man ligger på och att man skapar minst sex hörnor i kvällens match. Insatsen stannar på medel då det alltid är lurigt med hörnspel. Skulle det stanna på exakt tio hörnor får vi insatsen tillbaka.

/Mikel