Vi har under onsdagen och torsdagen en full allsvensk omgång att beskåda. Jag inleder med att plocka ett speltips ifrån Swedbank Stadion där de svenska mästarna ställs mot ett mindre namnkunnigt gäng. På pappret skall det vara en tämligen simpel uppgift, men förmodar att det tajta spelschemat ställer till det här, och provar ett handikappspel på bortalaget.

  • Match: Malmö FF – Örebro SK
  • Spel: Örebro SK + 1,5
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 13/8, 19:00

Det går inte annat än att säga att skåningarna har gjort en fantastisk säsong såhär långt. Man har införskaffat sig ett väldigt fint läge till att försvara titeln i Allsvenskan, samtidigt som man nyligen lyckades med en fin prestation när man över ett dubbelmöte besegrade Sparta Prag. Väl i Champions League-playoff kommer man att ställas mot Salzburg, vilket är en uppgift som just nu känns alldeles för tuff. Det väldigt tajta spelschemat kommer med stor sannolikt att gå utöver poängskörden i ligan, och min känsla är att detta en av matcherna där ett tapp kommer komma.

Som den tredje matchen inom loppet av en vecka och där nästan ingen rotation har skett i de övriga två samt med lite skavanker på vissa tongivande spelare. En av dessa är Markus Rosenberg som utan tvekan är lagets viktigaste lirare för tillfället, och lär inte finns med i startelvan i denna match. För att laget skall vara redo för kommande uppgifter kommer tränare Åge Hareide troligtvis stå för en hel del rotationer, vilket ökar möjligheterna för att Örebro får med sig ett bra resultat hem till Närke.

Det är inte absolut oväntat att vi i en helt annan del av tabellen finner bortalaget. I den nedre regionen och på delad kvalplats till Superettan hittar vi klubben som ju numera tränas av Alexander Axén. Man är naturligtvis i behov av att plocka alla poäng man kan komma åt, men det är inte på Swedbank Stadion som man behöver göra det. I denna tillställning kan man istället spela utan press, vilket kan gynna spelarna.

I lördags tog man en extremt viktig seger mot bottenkonkurrenten Mjällby på bortaplan. De besegrade man med 1-0, vilket är en seger som innebär att man kommer med en positiv känsla till Skåne. Någonting som är positivt är att skadeläget ser positivt ut för gästerna. Alhassan Kamara har kommit igång efter sin skada och var den som avgjorde senast mot Mjällby. Då försvarsspelet sett väldigt darrigt ut på sistone känns det relativt givet att en hel del heta lägen kommer att uppstå, och den 21-åriga anfallaren borde ha goda möjligheter att hitta nätet.

                                                                                                                                                     

Mitt uppe i Champions League-kval är det inte Örebro på hemmaplan som prioriteras. Inte alls omöjligt att spelare kommer att ha huvudena på andra ställen, och troligt är att en del ställs över här. Att Malmö inte vinner denna match med tvåmåls marginal ser jag gott spelvärde i. Till oddset 1,85 spelar jag 5/10 units.

/Mikel