Serieledaren Malmö tar emot Örebro som gjorde en väldigt bra vårsäsong. Här tror jag dock att hemmalaget blir för svåra för Örebro som tappat sin viktige målvakt. Malmö å andra sidan ser fortsatt starka ut och gått ganska bra i träningsmatcherna och skapat mycket chanser. Hemmaplan väger såklart tungt för Malmös del här, sen att det är på naturligt gräs är bara positivt för Malmö också.

  • Malmö – Örebro
  • Spel: Malmö över 6.5 hörnor
  • Odds: 2.05 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Malmö kommer såklart gå för 3 poäng här och föra det mesta av spelet. Man kommer också gå ut hårt från början och Örebro är förvarande så förhoppningsvis ligger vi bra till med hörnorna redan från start. Men man kommer få akta sig för Örebro är rätt direkta i sina omställningar och kan hota rätt bra offensivt. Dock kan Malmö själva såra dom i deras defensiv då den är deras akilleshäl. Så ja det lär bli en svängig match detta tror jag. Det bäddar ju för att det ska bli en del hörnor bara av den aspekten.

Ser vi till hörnorna så brukar man har ett högt snitt vad gäller hörnorna överlag, men framförallt på hemmaplan. Snittet förra året låg ungefär på 8-9 hörnor per match på hemmaplan. I år så ligger det på 8,7 hörnor i snitt vilket är riktigt bra. Och totalt sett ligger snittet på 7.1 hörnor. Som ni ser är det snäppet högre på hemmaplan och det är så det brukar vara och kommer fortsätta vara. Oavsett så klara vi linan 6.5 hörnor som vi har idag. Fraaaamåååt!

Här har vi skador på Oscar Lewicki, nyförvärvet Behrang Safari och mittbacken Kari Arnason har fått ledigt efter succén med Island. Men Malmö har ju som alla vet en bra bänk som kan gå in och ersätta precis lika bra i princip.

Malmö    örebro

Örebro hade en riktigt bra vår, men det är ju på hösten Örebro brukar vara som bäst. Återstår att se ifall det blev tvärtom denna gång. Men tror i och för sig inte att man kommer falla igenom helt, för tycker man har en bra idé som är att anfalla med fart väldigt mycket. Gärna via kanterna också och ta vara på de omställningar man får. Kan tänka mig att man kommer få omställningar att ta till vara på i den här matchen när Malmö kommer trycka ner dom ordentligt, i alla fall till en början. Tränare Axén har sagt att man ska ligga rätt och försvara sig första kvarten då man räknar med massivt tryck från hemmalaget. Det kan leda till att man släpper till några hörnor vilket är trevligt.

Och hur mycket brukar man släppa till i snitt då? Ja i snitt släpper man till 6 hörnor på bortaplan och även totalt sett 6 hörnor i snitt. Och då har man inte mött seriens i särklass bästa hörnlag på hemmaplan. Är väl bara Djurgården som kan mäta sig med Malmö och Örebro släppte till 10 hörnor mot Djurgården, fast då på hemmaplan till och med.

Ser vi till de som saknas så har man sålt viktige målvakten Jacob Rinne. I övrigt så är backen Patrik Haginge skadad. Sen är nyförvärven Ferhad Ayaz och Alfred Ajdarevic inte spelklara ännu så kan därför inte spela.

——————————————————————————————————————————————————————

Malmö med en riktigt bra startelva, speciellt offensivt. Formstarka spelare. På hemmaplan brukar man trycka på ganska rejält och mot ett Örebro finns det ingen chans till underskattning utan här kommer man köra på direkt från början och chanser kommer skapas, likaså hörnor, förhoppningsvis. Örebro har själva sagt att dom ska börja med att försvara sig första kvarten för att sen växa in i matchen. fast frågan är hur mycket dom kan växa in i den då Malmö lär ligga på nästan hela tiden. Jag tror seriens bästa hörnlag Malmö kommer fortsätta övertyga i hörnstatistiken. Jag spelar Malmö över 6.5 hörnor till oddset 2.05. Insatsen är strax över medel. Jobbba!

/ L’orso