Malmö har matchats hårt den senaste tiden och nu möter man återigen tufft motstånd i Kalmar. Lagen möttes förra veckan och då blev det 1-1, liknande resultat här igen?

Malmö FF – Kalmar FF
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.93 @ Unibet
Insats: 4/10
Spelstopp: 16.00 

Malmö FF har matchats tufft den senaste tiden och det här blir lagets femte match på två veckor och då ska man ha i åtanke att det väntar Europaspel på torsdag igen för laget. Även om Malmö har 11 raka matcher utan förlust så har formen börjat dala något nu. Man imponerade inte över två matcher mot Ventspils och matchen mot Kalmar förra veckan var okej, inte mer. Tre av lagets fem senaste matcher har slutat oavgjort och nu matchas man riktigt tufft vilket gör att man kommer rotera i laget här vilket gynnar Kalmar FF. Man har dessutom tunga skador på Molins och Thern sedan återstår att se om det blir spel för Erik Johansson och Filip Helander här. Sommarens snackis, Enock Kofi Adu, finns tillgänglig för spel för Malmö vilket är positivt. Malmö gör alltid bra matcher hemma på Swedbank Stadion men nu möter man ett starkt Kalmar FF och det gör att spelet, båda lagen gör mål, känns klart spelvärt.

malmo   Kalmar_FF

Kalmar lyckades inte besegra ett reservbetonat Malmö FF på sin hemmaplan senast så vad talar då för att man skall besegra dem borta? Man får tillbaka viktige David Elm (Lagets näst bästa målskytt) och Jonathan Ring som båda var avstängda senast. Dessa herrar tillför en ny dimension i offensiven tillsammans med sylvasse Måns Söderqvist som gjorde mål senast mot Malmö. Lagets bortaspel har varit helt okej den här säsongen, bortsett från förlusten med 3-0 mot AIK i senaste bortamatchen… Kalmar jagar toppen i tabellen och har ett guldläge här vilket gör att man lär gå för tre poäng. Måns Söderqvist fick göra mål senast och nu får han tillbaka anfallskollegan David Elm vilket är mycket positivt för lagets offensiv! Man saknar Emin Nouri som är avstängd här samt skadade Stefan Larsson.

4 av lagens 5 senaste möten med varandra har slutat med att båda lagen gjort mål vilket talar för mitt spel här. Malmö har i 2 av lagets 3 senaste matcher i Allsvenskan varit inblandade i matcher där båda lagen gjort mål, samma sak för Kalmar.

Kort summering: 
Malmö har tankarna på Sparta Prag nästa vecka och faktum är att man har ”råd” att tappa poäng här vilket bör innebära rotation i truppen. Man kommer givetvis ställa ett slagkraftigt lag på benen som säkerligen kommer göra en bra match men motståndarna Kalmar är också bra vilket gör att jag tror båda lagen gör mål. Det är många faktorer som talar för mitt spel och båda lagen har starka offensiver, 1.93 är taget!