Supersöndag är det verkligen när Malmö tar emot Göteborg. Här är ju Malmö favoriter vilket är logiskt ändå eftersom man är hemmastarka och har spelat allt bättre på senaste tiden, avancerade ju i Champions League-kvalet dessutom. Göteborg krossade Örebro senast med 6-0, men kunde inte spräcka nollan på Belenenses i Europa League-kvalet och åkte därmed ut. Men vågar mig inte riktigt på något 1-X-2 spel här utan kör vidare på det vanliga spelet jag kör med Malmö.

  • Malmö FF – IFK Göteborg
  • Spel: Malmö över 6.5 hörnor
  • Odds: 2.07 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Malmö tog sig vidare i Champions League-kvalet efter att ha vunnit med 3-0 hemma mot Salzburg vilket såklart har gett laget mer positiv energi. Men redan innan var man på gång, för borta mot Örebro spelade man väldigt bra och förtjänade vinst trots 1-1, sedan krossade man Sundsvall hemma med 3-0 och var såklart överlägsna. Dock gjorde man en dålig halvlek senast i Allsvenskan borta mot Åtvidaberg som ledde med 2-0 efter 45 min, men man kom ut som ett helt annat lag i 2a halvlek och hämtade upp till 2-2 och borde såklart avgjort matchen. Nu är man åter på hemmaplan där man är starka och jag tror man går för seger helt klart, ännu bättre är det när det är Göteborg som står på andra sidan för då får man själva 3 poäng samtidigt som dom får 0 poäng i toppen. Så räkna med ett offensivt Malmö. Avstängd är Erdal Rakip, Men det finns ju stor bredd här.

Och ska vi gå in på dagens spel så är det såklart hörnor som gäller och allsvenskans bästa hörnlag, Malmö, som återigen ska göra sin grej. På hemmaplan denna säsong har man skapat såhär många hörnor: AIK 11 st, Hammarby 7 st, Halmstad 10 st, Helsingborg 3 st, Häcken  11 st, Åtvidaberg 10 st, Djurgården 16 st, Örebro 11 st, Sundsvall 10 st. Som ni ser ligger man nästan alltid runt 10 hönor och det är också där snittet är nämligen 9,9 hörnor i snitt på hemmaplan. Och det är väldigt bra måste man ju säga. Endast matchen mot Helsingborg som drar ner snittet lite och derbyn är alltid derbyn kan man ju säga. Men man har mött topplag som Djurgården och AIK och ändå skapat över 6.5 hörnor som rekas idag. Göteborg kommer säkert försvara sig bra som vanligt och sen vet dom att dom är bra på defensiva fasta situationer dessutom.

malmo      göteborg

Göteborg kommer från en stark seger hemma mot Örebro med 6-0 senast i Allsvenskan. Dock åkte man ut i Europa League-kvalet i torsdags när man inte kunde göra mål hemma mot Belenenses. Och nu ska man ta sig till Malmö för en viktig match i Allsvenskan och tror man kommer gå ut med planen att försöka hålla tätt så länge som möjligt för man vet att Malmö nästan alltid går ut hårt. Sedan kan man försöka etablera offensivt spel ju längre matchen lider. Och som alla vet har man ett bra försvar som säkert kan göra det bra defensivt denna dag. Men där man har klar fördel är ju på defensiva fasta situationer men även på offensiva. För man har tunga huvudspelare, så att släppa till hörnor är inget som man blir oroade över direkt. Hellre det än att låta snabba spelare komma in i straffområdet. Göteborg är även helt skadefritt och avstängningsfritt för dagen.

Göteborg har på bortaplan denna säsong släppt till såhär många hörnor: Örebro 8 st, Häcken 3 st, Gefle 2 st, Kalmar 2 st, Halmstad 6 st, Hammarby  4 st, Sundsvall 5 st, Norrköping 4 st, Falkenberg 3 st. Som man ser har man inte släppt till så jättemycket hörnor. Men då har man ännu inte mött Malmö på bortaplan och som jag tidigare sagt är chansen till att snittet 4,1 ökas nu när man möter seriens bästa hörnlag.

—————————————————————————————————————————————————————-

Malmö är som vanligt hemmastarka och man brukar ösa på i 90 minuter oavsett vilka man möter. Idag är 3 poäng ett måste i princip, speciellt när man möter Göteborg som är serieledare och 7 poäng för Malmö. Därför kommer man köra hårt direkt och säkert skapa hörnor direkt som man ju brukar. Men Göteborg är bra på att försvara sig och har inget emot att släppa till hörnor eftersom man är starka på defensiva fasta situationer. Dessutom vet man att Malmö kommer gå ut hårt så jag tror att man kommer ligga lågt, vilket ger Malmö ett tillfälle att komma högt upp i banan. Jag spelar Malmö över 6.5 hörnor till oddset 2.07. Insatsen blir strax över medel. Jobba!!

/ L’orso