Under torsdagen och det som är första maj skall det spelas två semifinaler i Svenska Cupen. I Malmö skall det spelas ett Skånederby mellan två lag som inlett på två helt olika skilda vis och känner mig väldigt övertygad om att det kommer visa sig här. Ett spel på segrare i denna match spelas med en tyngre insats.

  • Match: Malmö FF – Helsingborgs IF
  • Spel: Malmö FF
  • Odds: 1,75 @ betway
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 1/5, 15:00

Vi har hunnit med att spela sex omgångar i Allsvenskan 2014. En av säsongens besvikelser såhär långt måste anses vara Helsingborgs IF. Redan inför vi startade upp ligasäsongen stod det, mer eller mindre, klart att man inte skulle vara ett lag som konkurrerade om placeringarna allra längst upp i tabellen. Detta med tanke på de stora avbräck, i form av försäljningar, man drabbats av de senaste åren. Då klubbens ekonomi är av den sämre varianten har man inte kunnat ersätta dessa spelare, vilket naturligtvis leder till försämrad kvalité på de som ska utföra jobbet på planen.

Det har i Allsvenskan blivit sju poäng på sex matcher, men tycker att man allt som oftast sett väldigt darriga ut. Det känns som att man räddats väldigt mycket av David Accams stora individuella kvalitéer. Yttermittfältaren har noterats för fyra mål och utan dessa hade man självklart suttit i en situation som varit direkt krisartad. Tre matcher har man spelat på resande fot och samtliga har man kammat noll poäng i. Detta trots motståndet inte varit av direkt toppkvalité utan det har varit mot Norrköping, Elfsborg samt Halmstad.

De svenska mästarna har gjort någonting som är aningen ovanligt i svensk fotboll. Tvärtemot gästerna i denna tillställning har man inlett säsongen på ett fantastiskt bra sätt med sexton av arton möjliga poäng. Det är ett facit som är oerhört imponerande om man tänker på alla de förluster man drabbades av i vintras. Trots att man i samtliga matcher inte gjort perfekta insatser rent spelmässigt, så kommer man likväl till många målchanser. Detta tack vare den trygghet man har i sitt spel samt de stora kvalitéerna hos den offensiva trion Magnus Eriksson, Markus Rosenberg och Guillermo Molins.

Efter många år av misslyckande i Svenska Cupen är man nu nära en framgång här. Hemma på Swedbank Stadion är man extremt starka vilket förhoppningsvis kommer visa sig här. Jag känner mig tämligen säker på att det kommer visa sig vara en stor klasskillnad mellan lagen. De befinner sig i helt olika formkurvor och när hemmalaget är motiverade då de suktar efter framgång i cupen finns det få lag som kan stoppa de. För tillfället befarar jag att Helsingborg är bland de sämre lämpade till detta dessutom. Jag har väldigt svårt att se något annat scenario än att Malmö plockar hem detta och avancerar vidare till final på Friends Arena.

                                                                                                                                                             

Helsingborg ser inte alls slagkraftiga ut och kan nog inte förvänta sig mer än en plats på den övre halvan. Man har visat upp stora brister i försvarsspelet, vilket definitivt Malmö kommer att utnyttja då de har seriens bästa offensiv till sitt förfogande. Spelar på en rak hemmaseger till 1,75 hos Betway. Insatsen är höga 8/10 units hos Betway.

/Mikel