Då var det premiär för Malmö FF och Halmstad BK när de drabbar samman nere i Malmö. Det är ett förmodat topplag som tar emot en nykomling och jag tror det blir en enkel match för MFF här.


Malmö FF – Halmstad
Spel: Malmö FF -1 (Asian handicap)
Odds: 1.98 @ Pinnacle
Insats: 6/10 
Spelstopp: 15.00

Malmö FF väntas bli en het guldkandidat den här säsongen och det med all rätt. Man har ett mycket spännade lag men i mina ögon är det inte tillräckligt brett för att nå ett guld. Jag tror suveräna mittbacken Pontus Jansson och vasse yttern Hamad lämnar laget i sommar och då försvagas laget rejält.  Motståndarna Halmstad BK är nykomlingar från Superettan efter att de slog ut GIF Sundsvall i kvalet upp till Allsvenskan. De har i mina ögon inget märkvärdigt lag utan de har mest gamla föredettingar blandat med spelare av superettan klass. Jag tror de får nöja sig med att kriga i bottnen av tabellen i år.

Malmö dominerade på sin hemmaplan förra säsongen då man slutade med 10-4-1 som resultatrad och fina 26-6 i målskillnad på dessa matcher. På bortaplan var man desto beskedligare i sina prestationer och när man nu inleder på hemmaplan mot en nykomling så kan jag inte tro på annat än en kross! Malmö tappade viktiga spelare offensivt som Ranegie, Wilton och Daniel Larsson förra säsongen. In har man värvat hemvändaren Magnus Eriksson som anfallare och GIF Sundsvalls suvärne mittfältare Emil Forsberg som tar plats på vänsterkanten. Det är två spännande värvningar som jag tror kommer leverera direkt för klubben. Offensivt har Malmö ett helt okej lag men det är framförallt försvarsmässigt som man blir imponerad av laget. Man har sett pigga ut under försäsongen och jag känner mig inte orolig inför premiären då samtliga spelare känns formtoppade här!


Magnus Eriksson gör mål direkt för Malmö!

Om man ser till Halmstads trupp så lämnade förstemålvakten K-J Johnsson laget inför säsongen och nu har varken lagets förste -eller andremålvakt någon allsvensk rutin vilket är ett stort minus för laget. På försvarssidan har man värvat in Fredrik Liverstam som mittback och Jesper Westberg som högerback vilket är bra värvningar med Halmstadsmått. De kommer bilda en fyrbackslinje tillsammans med rutinerade Järdler och unge Magyar. Offensivt har man värvat in Stefan Selakovic som ska bidra med rutin på mittfältet. Jag har väldigt svårt att se hur Halmstad ska kunna matcha MFF här och de kommer få ägna större delen av matchen åt att försvara sig. Man har gjort en helt okej försäsong men jag sätter ett frågetecken för lagets spel på resande fot som kommer bli en rejäl akilleshäl för laget samt laget svajiga defensiv. Klarar man stå emot Malmö:s första våg av anfall så kan man eventuellt kriga till sig ett bra resultat men släpper man in ett tidigt mål, vilket jag tror man gör, så kommer man få stora bekymmer här!

Malmö FF kommer få ett enormt stöd av sin hemmapublik här som kommer mana på laget genom hela matchen och med tanke på att det är premiär så lär spelarna orka precis hur mycket som helst i den här matchen. Det kommer vara full fart från start och när kvicka forwardsparet i Malmö, Magnus Eriksson och Rantie, sätter fart för MFF så lär orutinerade mittbackarna i Halmstad, Liverstam och Magyar, få stora problem att hänga med i svängarna. Jag tror MFF kommer läxa upp Halmstad rejält i premiärmatchen här!