Den 20:e omgången av Allsvenskan fortsätter under måndagskvällen och jag tar sikte mot Swedbank Stadion där Malmö FF tar emot GIF Sundsvall. På sedvanligt vis kommer MFF dominera och kontrollera matchen. Jag spelar ett målspel i den här matchen som känns riktigt bra.

  • Match: Malmö FF - GIF Sundsvall
  • Spel: Malmö FF att hålla nollan
  • Odds: 1,88
  • Insats: 5/10
  • Bolag: Unibet

Under söndagskvällen förlorade Elfsborg mot Häcken. Toppstriden tajtar till sig något oerhört och MFF är ett av lagen som verkligen ser sin chans att på nytt komma ikapp Elfsborg.

Om Elfsborg hade vunnit igår hade jag sett det som en liten risk att den här matchen hade hanterats något nonchalant av MFF, men nu ser jag verkligen ingen risk för det och det är något som höjer spelvärdet i det här.

Hemma på Swedbank Stadion är man utan tvekan Sveriges bästa lag. Man har raden 7-2-0 med målskillnaden 16-1. Skade- och avstäningsläget ser mycket bra ut, då den enda otillgängliga spelaren är Ivo Pekalski, som sedan tidigare är fotskadad. Sommarens nyförvärv i Tokelo Rantie och Mathias Concha finns med i matchtruppen.

På tionde plats finner vi Malmös motståndare i GIF Sundsvall. Om vi ser till lagets bortastatistik den här säsongen finner vi raden 2-4-3 och målskillanden 8-10. Inget jätteimponerande facit och framförallt inget imponerande facit vad det gäller antal gjorda mål på bortaplan. Sundsvall är ett lag som då och då kan spela en riktigt trevlig fotboll, men saknaden av en riktigt vass avslutare uppenbarar sig alldeles för ofta. Det är något som man verkligen hade kunnat behöva i den här matchen, då man kommer att bjudas på väldigt få målchanser.

Till den här matchen förväntar jag mig ingen annan matchbild än att Malmö har ett bollinnehav på 60 – 65 % i bollinnehav. Precis som alltid kommer man sätta en otroligt hög press på motståndarna. Sundsvall kommer att få försvara sig extremt mycket mot det snabba MFF-spelet, och det är något som kommer ta kraften ur Sundsvall-spelarna. Man kommer att få koncentrera sig på att hålla nollan så länge som det bara är möjligt.

Jag har väldigt svårt att se att man ska kunna komma fram till tillräckligt farliga anfall för att det ska resultera i ett mål.  För mig väldigt förvånande om MFF står på fler än ett insläppt mål på hemmaplan efter den här matchen. Det här spelas med en medelinsats.

Under 10 hörnor (Asian) @ 2,00 hos Bet365 spelas också. 5/10.

/Mikel