Fortsätter att plocka speltips från söndagens matcher ifrån den allsvenska premiäromgången. Den här gången vänder jag mig till Swedbank Stadion där Falkenberg kommer på besök. Hemmalaget är stora favoriter och anser inte det oddset spelvärt på grund av de avbräck man har. Satsar istället på ett målskyttespel där oddset känns väldigt högt sett till spelarens målform.

  • Match: Malmö FF – Falkenbergs FF
  • Spel: Simon Kroon målskytt
  • Odds: 4,00 @ nordicbet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 30/3, 15:0

De svenska mästarna ställs mot ett ytterst behagligt motstånd i den allsvenska premiäromgången. Det är nykomlingen från Västkusten, Falkenbergs FF, som kommer och besöker Swedbank Stadion under söndagskvällen. Dessvärre lär sejouren i landets högsta serie bli så kort som den kan bli. Under vintern har man inte bara tvingats till skifte av tränare, då Henrik Larsson är ny på den posten, utan man har även tappat förra säsongens absolut mest tongivande spelare. Åtvidaberg har plundrat den fattiga nykomlingen på Superettans skyttekung i fjol, Viktor Sköld. Även den väldigt stora mittfältstalangen Niclas Eliasson har lämnat för AIK. Det ska till en sensation om man inte degraderas, och har även skrivit ett speltips om att man kommer göra det, som går att läsa här.

Även förra säsongens ligavinnare har varit tvingade till att förändra den sportsliga organisationen. Numera är det norrmannen Åge Hareide som är huvudtränare och han har inte hymlat om att förändringarna i skåningarnas sätt att spela kommer bli märkbara. Bland annat skall man försöka vara rakare i sitt att spela, vilket är något som borde leda till att man producerar fler antal chanser att göra mål. En annan sak som han varit tydlig med i diverse intervjuer är hur han vill korrigera utgångsposition för lagets yttermittfältare, vilket är intressant med tanke på att det är en position vi hittar Simon Kroon på. Tanken är att de ska agera lite mer offensivt och vara redo för genombrott mest hela tiden, även deras läge i positionsspelet är numera högre.

Kroon

Länge har det varit en tidsfråga innan 21-åringen skulle få sitt stora genombrott i Allsvenskan. Kroon har levererat goda resultat under träningsmatcherna och Svenska Cupen, där totalt fem mål inkasserats från dennes fötter. Högeryttern har sina styrkor i sin snabbhet som definitivt är bland seriens bästa. Tack vare denna är han ett hot mot varenda backlinje vi hittar i detta land, och kommer högst troligen inte ha alltför svårt att passera sin motståndare under söndagen heller. Jag skulle dock vilja framhålla den 183 centimeter långa mittfältarens förmåga att väldigt ofta befinna sig på rätt plats vid rätt punkt, som den mest imponerande. Han har den kvalitén som få spelare besitter att han stundtals kan vara helt isolerad från händelsernas centrum, och helt plötsligt står han där framför mål och rullar in bollen. Det skulle absolut inte förvåna mig om vi får se ett sådant scenario i premiäromgången.

Jag kan inte se att Falkenberg skulle lyckas hålla borta motståndarna från målprotokollet. Känslan är att det ska till en utomordentlig insats av Otto Martler som vaktar målet hos gästerna om det inte ska komma minst två eller tre baljor. Hemmalaget besitter många potentiella målskyttar, framförallt tänker jag på anfallsduon Rosenberg och Eriksson samt de båda spelarna på kanterna som är Forsberg och naturligtvis Kroon. Av alla dessa herrar är det den sistnämnda som stått för flest antal poäng under de matcherna som man spelat såhär långt. Att han ska öka på sin skörd känns inte på något sätt osannolikt utan snarare troligt och Nordicbet erbjuder ett generöst spel på detta.

                                                                                                                                                   

Spelar till 4,00x pengarna på att den 21-åriga Simon Kroon återigen levererar mål ifrån sin mittfältsplats. Det är Nordicbetsom erbjuder detta odds.

/Mikel