Malmö tog en riktigt skön seger senast där man var väldigt mer defensivare än vanligt vilket lönade sig. Här på hemmaplan tror jag dock att man kommer återgå till sitt offensiva spel vilket lär märkas på planen. Man möter ett Djurgården som gjorde en sisådär match i derbyt mot Hammarby. Tror dock att matchbilden kan vara väldigt passande här mot Malmö, och man är som vanligt alltid farliga i inläggsspelet via kanterna. Båda lagen är erkända för att vara bra hörnlag, så jag kör på hörnor här!

  • Malmö FF – Djurgården
  • Spel: Över 10.5 hörnor
  • Odds: 1.925 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Malmö var ingen defensiven senast mot Elfsborg för att få med sig en seger vilket man fick, 0-1. Här hemma mot Djurgården lär vi återigen få se ett mer offensivare Malmö vilket lär öppna upp matchen. På hemmaplan brukar man alltid ösa på framåt vilket ofta syns i hörnstatistiken då man i princip skapar 6-8 hörnor i varje match, minst. Men i och med den offensiva spelstilen så brukar även bortalaget skapa några hörnor. När dessa lag möttes förra året här i Malmö vann man hörnstatistiken med 16-5. Nu tror jag kanske inte det lir så många hörnor för Malmö utan tror på kanske 8-6 eller liknande. Hur som helst så tycker jag att när man spelat offensivt så finns det helt klart en del brister i defensiven som ett skickligt Djurgården kan utnyttja via sina kanter.

Här stryker vi mittbacken Arnason och mittfältaren Christiansen som båda är avstängda. Båda är avbräck men inget som stör hörnorna, möjligtvis att det kan hjälpa hörnorna lite att Arnason är borta. Även mittfältaren Adu samt backen Vindheim saknas.

Hittills i år så har man skapat totalt 23 hörnor, vilket ger ett snitt på 5.75 hörnor per match. Och släppt till 17 hörnor vilket ger ett snitt på 4.25 hörnor. På hemmaplan brukar man i princip alltid lösa 6-8 hörnor. När man nu dessutom möter ett väldigt starkt hörnlag i Djurgården så kan det rulla på rätt bra i hörnstatistiken.

Malmö     djurgarden_200

Djurgården åkte på en tung förlust senast i hemmaderbyt mot Hammarby med 3-1 trots att det var en ganska jämn batalj. Bajen försvagade dock Djurgårdens kanter på ett bra sätt vilket gjorde så man inte kunde utnyttja kantspelet lika bra. Tror inte Malmö kommer lyckas lika bra som Bajen på just det vilket gör att kantspelet kommer vara en bidragande faktor till hörnorna i Djurgården, som vanligt på bortaplan. man kommer få en del kontringar och man kommer försöka satsa på inlägg som alltid. Det lär vara matchplanen då man vet att Malmö kommer vara spelförande och vara det offensivare laget. Det passar Djurgården bra tror jag.

I bortalaget så stryker vi fortfarande Mrabti, Radetinac, Karlström och frågetecken för Kevin Walker.

Hittills i år så har man skapat totalt 32 hörnor, vilket ger ett snitt på 8 hörnor per match. Och man har släppt till 19 hörnor vilket ger ett snitt på 4.75 hörnor.. Tåls att säga att man brukar skapa mycket hörnor såväl hemma som borta, nästan mer på bortaplan måste jag säga. För både mot Örebro och Gefle borta denna säsong skapade man 10 hörnor, och i många av förra årets bortamatcher skapade man också runt 10 hörnor.

——————————————————————————————————————————————————————-

Malmö kommer säkerligen spela offensivt här på hemmaplan. Man är ett klart bättre lag i grunden och man har vassa spelare offensivt som skjuter mycket vilket ger en del hörnor. Defensivt så saknar man mittbacken Arnason vilket är ett tungt avbräck även i luftrummet. Djurgården kommer slå ur underläge här vilket nog passar dom. Offensivt så har man ett bra kantspel där man slår mycket inlägg vilket resulterar i mycket hörnor. Man kan nog få bra med kontringar här. Jag spelar Över 10.5 hörnor till oddset 1.925. Insatsen är ganska hög. Jobbba!!

/ L’orso