Ytterligare en kvartsfinal i Svenska Cupen där Malmö är storfavorit, vilket naturligtvis är berättigat. Finns dock några tunga offensiva avbräck på hemmalaget som jag tror kommer bli märkbara. Provar ett målspel på Malmö.

  • Match: Malmö FF – Brommapojkarna
  • Spel: Malmö FF under 2,5 mål
  • Odds: 1,61 @ bet365
  • Insats: 6,5/10
  • Spelstopp: 22/3, 15:00

Hemmalaget hade en behaglig resa hit till kvartsfinalen. Under gruppspelets gång besegrade man utan några större bekymmer Degerfors (7-0), Ängelholm (3-0) och Hammarby (3-2). Alla tre på hemmaplan och nu väntar alltså ännu en hemmamatch, men denna gång är det dags för årets första match på Swedbank Stadion. Därför får vi väga in gräsmattan som en faktor i detta spel då den inte lär vara av högsta kvalité. Lagens möjligheter att behandla bollen längs marken kommer att påverkas och därmed har vi nog också färre målchanser att räkna med.

Förra lördagens seger mot Hammarby var en dyrköpt sådan. Markus Rosenberg lyckades visserligen göra sitt första mål sedan återkomsten, men skadade sig dessvärre när han i början av andra halvlek ordnade fram en straff för skåningarna. En skada som garanterat håller honom borta från den här tillställningen, och möjligen betydligt längre än så. Dessutom är Molins otillgänglig på grund av ett rött kort efter en väldigt ful och onödig spark mot en motståndarespelare. Även den spelskickliga ytterbacken Ricardinho kan räknas bort. Därmed är två av lagets bästa offensiva spelare borta här, och tvingar laget till att ändra till en 4-5-1-formation.

MalmöBP

Det kommer visserligen att vara en offensiv sådan, men förmodar ändå att Eriksson som ensam anfallare kommer bli något isolerad. Man besitter många bollskickliga spelare i hemmalaget, men tror man riskerar att tappa djupledsmomentet som krävs för att luckra upp såhär pass kvalificerat motstånd som det ändå är. Malmö har klarat av den här linan i de tre föregående matcherna, men detta är en direkt avgörande kvartsfinal mellan två allsvenska lag och borde således också bli en något tajtare tillställning.

Brommapojkarna är dessutom ett lag med stora kvalitéer i många moment. Man är ett av få svenska lag som kan mäta sig med hemmalagets fina passningsspel. Malmö kommer inte tillåtas ha ett lika stort innehav av bollen som man är vana vid att ha hemma på Swedbank Stadion. I förra säsongens möte på samma arena bjöd man på bra motstånd, och Malmö avgjorde först i slutminuterna i matchen som slutade 2-1. Liknade scenario utspelade sig på Grimsta IP när Brommapojkarna var värd för den tillställningen.

                                                                                                                              

Hemmalaget lider av tunga offensiva avbräck och tvingas till ändring av formation i denna Svenska Cup-kvartsfinal. Detta på Swedbank Stadion vars gräsmatta lär försvåra för båda lagen att skapa målchanser. Har väldigt svårt att se hur Malmö ska producera tre mål på Brommapojkarna under lördagseftermiddagen. Detta spelas med en insats strax över medel och objektet hittas Bet365.

/Mikel