Under söndagseftermiddagen ställs Allsvenskans målgladaste lag mot varandra och det på Malmös hemmaplan, Swedbank Stadion. En av Allsvenskans allra formstarkaste spelare, Mathias Ranéige, har stora chanser att skriva sig in i målprotokollet även den här matchen. Det blir ett målskyttespel för mig idag.

  • Match: Malmö FF – Häcken
  • Spel: Mathias Ranéige målskytt
  • Odds: 2,25
  • Insats: 4/10
  • Bolag: Unibet

För snart ett år sedan gjordes den största affären inom Allsvenskan någonsin. Sportchefen i Malmö FF, Per Ågren, rustade upp truppens anfallsbesättning ordentligt när han signade Mathias Ranéige för en affär som sägs vara värd omkring 10-15 miljoner kronor. Förra säsongen gick det okej för Mathias, men den här säsongen har han varit otroligt bra.

Trots att han först finns på femteplats i Skytteligan, då det ”bara” har blivit nio mål i Allsvenskans går det inte att bortse från hans betydelse för Malmö-laget. Personligen anser jag att han är lagets viktigaste spelare. Nästan alla av Malmös anfall passerar Mathias på något sätt – oftast via hans huvud då han vinner det mesta i luftrummet.

De senaste tre matcherna som MFF har spelat har varit mot Gefle (b), GAIS (b) och GAIS (h) har det slutat med fyra mål för Mathias del. I matchen mot Gefle prickade Mathias in två. Ett på huvudet och ett på straff. Mot GAIS borta blev det ett mål efter en riktigt snygg mottagning inne i straffområdet. Matchen mot GAIS på hemmaplan gjorde han ett snyggt nickmål.

När Malmö idag ställs mot Häcken tycker jag att Raneige som målskytt är väldigt troligt. För tillfället är han lagets första straffsparksläggare och han är oftast den som är längst fram och avslutar anfallen. Ett Malmö som alltid gör en del på hemmaplan, så det är ingen frågan OM man gör mål, utan snarare vilka som gör målen. Förhoppningsvis blir det Raneige som gör ett eller två mål även idag, och jag kniper det här spelet som Unibet erbjuder med en insats strax under medel.

/Mikel