Det är tajt spelschema som råder för skåningarna just nu. Veckans tredje match skall spelas hemma på Swedbank Stadion och det kommer att bjudas på tufft motstånd. Häcken har de senaste åren varit något utav ett spöke för Malmö. Trots det vänder jag mig bort från spel på eventuella vinnare utan koncentrera mig istället på ett målspel som spelas med en tyngre insats.

  • Match: Malmö FF – BK Häcken
  • Spel: Över 2,5 mål 
  • Odds: 1,78 @ pinnaclesports
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 4/5, 15:00

När övriga guldkonkurrenter så som AIK och Göteborg inte ser så kraftfulla ut som man hade förväntat sig, har istället ett annat Götebrogslag växlat upp och visat att de minnsan kan vara med och fajtas om ett SM-guld när vi närmar oss novembermånad. Peter Gerhardsson och hans Häcken har på nytt kommit tillbaka efter fjolårssäsongens svaga insats och nu ser man väldigt intressanta ut. Även om det bara blivit tio poäng som motsvarar en sjundeplats i tabellen kan man i alla fram till sommaren vara ett lag som kommer stå för riktigt fina prestationer. Därefter återstår det att se vart man tar vägen då man är väldigt beroende av El Kabir som dessvärre riskerar att försvinna ifrån Allsvenskan.

Att man är ett offensivt lag är sedan tidigare väldigt känt, då man är extremt förknippade med en riskfylld och anfallsglad fotboll. Om man inte var medveten om det tidigare, så lär man vara det nu efter lagets inledning som är förenad med en hel del fart och många mål. Det har på de sex första omgångarna blivit fjorton mål producerade i den offensiva riktningen medan det trillat in tio mål bakom Christoffer Källqvist. Det är endast premiäromgången mot Norrköping som inte har passerat linan 2,5 mål, och tror att vi här får se lagets sjätte match som innehåller minst tre mål.

På förstaplats i tabellen hittar vi Malmö som har stått för en extremt imponerande inledning av säsongen. Sexton av arton möjliga poäng är inhämtade och det ser väldigt lovande ut för att bryta den svenska trenden och försvara SM-guldet. Med Åge Hareide som tränare är man ett lag som besitter fler anfallsvapen än tidigare. Till sitt väldigt fina bollinnehav- och kombinationsspel har man nu adderat ett snabbt omställningsspel. Det är absolut här vi hittar Allsvenskans bästa offensiva spelare som såhär långt lyckats med att göra tretton mål.

Rosenberg, Eriksson och Molins är tre ständiga hot för försvarsspelarna. Trots att man inte alltid har gjort speciellt bra matcher blixtrar dessa alltid till och skapar farligheter. Så kommer det definitivt även att vara här och att man gör åtminstone ett mål ser jag nästan som helt givet, och troligen kan man mot ett något risigt försvar som man ställs mot göra fler mål än så. Dessutom har Malmöförsvar varit något ofokuserat de senaste matcherna vilket bevisas av att man släppt in fem mål på tre matcher, och nu utmanas de dessutom av en stark offensiv. Det brukar dessutom bli målrika matcher när dessa lagen ställs mot varandra. Närmare bestämt så har fyra av de fem senaste mötena passerat över 2,5 mål.

                                                                                                                                         

Spelar 7/10 units på över 2,5 mål i denna match på Swedbank Stadion. Det är två offensiva lag som ställs mot varandra och som båda dessutom har visat upp brister i det defensiva. Finns gott om offensiva pjäser på planen som förhoppningsvis ser till så att vi minst får skåda tre mål här.

/Mikel