Denna söndag bjuder på tre Allsvenska matcher varav en mellan de regerande mästarna Malmö FF och Åtvidaberg. Malmö som haft det lite tuffare på sistone där man åkt på två raka förluster, söker revansch mot ett Åtvidaberg som blandar och ger men som för tillfället är inne i en grym formsvacka. Om de ljusblåvit randiga eleganterna tänkt haka på IFK Göteborg i toppen krävs en seger här idag, och med tanke på spelarmaterial och status lär man lösa det. En liten formsvacka ska vändas idag och det med marginal. Jag tror på Malmö, häng med!

  • Match: Malmö FF – Åtvidabergs FF
  • Spel: Malmö FF över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17.30

malmoåtvidaberg

 

Börjar vi med Åtvidabergs läge så kan man säga att det för tillfället krisar rejält då man har fyra raka förluster i bagaget. Man har inlett säsongen med ett flertal svåra matcher och just nu ligger man på en sista placering vilket helt klart är kritiskt. Ett facit på 1-1-8 med målskillnaden 13-18 är inget att leka med, och klubben bör fundera på vad man bör göra för att ändra på denna negativa trend. Senast åkte man på torsk mot Elfsborg med 1-2 och innan det mot Örebro med 2-1. Man har inte riktigt haft marginalerna på sin sida, men inget ursäktar dessa resultat. Idag möter man det tuffaste och svåraste motståndet som man kan möta i serien och denna söndag är inte den dag då man bryter denna formsvacka, tyvärr.

Vänder vi oss till Malmö så är det en liknande situation även hos dem och två raka förluster mot BK Häcken 0-3 samt Kalmar 2-1 är ett faktum. Nu ligger man hela åtta poäng bakom ledande IFK Göteborg vilket inte är bra och de poängen blir i slutändan riktigt svåra att ta ifatt. Att man siktar på en seger idag är det inget snack om, och med tanke på Åtvidabergs usla form lär det bli en promenad i parken. Rosenberg och Berget får ha sin lilla show tillsammans med Eikrem som lurar bakom. Enligt mig bör man göra ett par baljor och vinna enkelt!

 

Så vad blir mitt lir?Malmö är stor favoriter och jag tror man bör vinna relativt enkelt, väljer jag att ta mig till en överspelslina. Malmö över 2,5 mål låter rimligt då man har en enorm revansch sug samt möter ett betydligt mycket sämre motstånd. Insatsen får ligga på medel!