Jag väljer här att hämta ett spelobjekt från dagens allsvenska fotboll och närmare bestämt i den match där Swedbank Stadion står för spelplatsen. Tycker att det sett till dagens förutsättningar finns ett väldigt intressant spelobjekt vilket spelas med en insats strax över medel.

  • Match: Malmö FF – Åtvidaberg
  • Spel: Åtvidaberg +1
  • Odds: 2,00 @ Bet365
  • Insats: 6/10
  • Spelstopp: 17:30

Det måste anses oerhört överraskande att Åtvidaberg återigen befinner sig såhär högt upp i tabellen. Inte bara är man uppe på den övre halvan utan kan ju faktiskt vid seger i kvällens drabbning ta över den allsvenska serieledningen från dagens motståndare, vilket absolut gör det här till ett toppmöte och en oerhört intressant match. I början av april möttes lagen i premiären på Kopparvallen och då var det Malmö som var det bättre laget och vann med 3-1, men nu anser jag att dagens förutsättningar talar för att dagens bortalag lämnar Skåne med minst en poäng.

I år är Malmö ett av lagen som har det där extremt tuffa spelschemat på grund av att man försöker kvalificera sig för Europa League. Det började man redan med för någon vecka sedan på Irland och i torsdags var det dubbelmötet mot Drogheda över efter att man vunnit med 2-0. Spelmässigt sett imponerande man dock inte och det tycker jag heller inte att man gjort i det allsvenska spelet, om vi räknar bort hemmamatchen mot Gefle. Tycker att det har sett relativt svajigt ut och om det inte klickar, vilket jag har svårt att det ska göra, känner jag mig tämligen trygg med den här spelvarianten.

Den, trots allt, väldigt fina tabellplaceringen som man har anser jag snarare bero på att man väldigt många gånger räddats av fantastiska inviduella insatser. Framförallt tänker jag då på Tokelo Rantie som nästan alltid sätter skräck i motståndarna. De senaste matcherna har han dock varit ytterst medioker och jag är övertygad om att han fått stå åt sidan i afton om det funnits några ordentliga alternativ att kasta in istället.

åtvidaberg

Vad gäller Åtvidaberg är man för tillfället inne i det som måste vara den finaste delen av säsongen hittlits. Fyra rakar segrar varav två av dessa har kommit på bortaplan mot Häcken och Elfsborg. Så man kan alltså konsten att störa lag som har intresset av att hålla i bollen och försöka vara kreativa med den. Under den kategorin kan vi ju definitivt tillskriva Malmö. Noterbart är också att man endast släppt in mål i en av fem matcher som spelats på naturgräs.

Ett väldigt positivt besked för hemmalagets del är att den duktiga mittbacken Filip Helander är frisk och är med i matchtruppen, troligen på bänken. Mathias Concha och Dardan Rexhepi är fortsatt skadade, medan läget med Ivo Pekalski är oklart. För Åtvidabergs del finns det inga avbräck och matchtruppen är densamma som senast mot Elfsborg.

                                                                                                                          —

Ett annat spelobjekt som är intressant är båda lagen att göra mål (Malmö har exempelvis elva raka matcher av den varan), men jag väljer själv att enbart spela Åtvidaberg +1. Tror att det tuffa matchande för Malmös del sätter sina spår nu, samtidigt som det tidigare inte sett speciellt bra ut för hemmalagets del, gör att det här spelet till 2x pengarna känns väldigt bra. Skulle det bli så att Malmö vinner med uddamålet får du insatsen tillbaka.

/Mikel